logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iPhone 6 - Nie wyświetla nic

Venom_84 13 Paź 2016 12:36 2031 2
REKLAMA
  • #1 15992052
    Venom_84
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    Witam, mam iPhone 6, klientka dała z potłuczonym lcd (szyba potłuczona lcd wyświetla) wsadziłem nowy LCD włączyłem czy wszystko wyświetla i wszystko ok.
    Skręciłem i patrzę i widzę jak wyświetlacz robi się ciemny coraz bardziej aż przestał całkowicie wyświetlać. Podłączyłem drugi to samo ciemno, zero obrazu podświetlenia czegokolwiek. Reakcja na podłączenie na USB jest komputer widzi urządzenie. Wyświetlacze na innym działają bez problemu. Masakra jakaś bo przyjmowałem telefon który wyświetlał... wyczyściłem złącza obejrzałem pod mikroskopem i wszystko niby ok. Ręce opadają. Miał ktoś podobny problem ?
  • REKLAMA
  • #2 15992155
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    na org to samo sie dzieje?
  • #3 15994178
    Venom_84
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    No niestety ale z 10 letnim doświadczeniem ... zajebałem sobie sam gwoździa w nogę.
    trochę pospiech bo klientowi się trochę śpieszyło, ale to nie usprawiedliwia tego, że wkręciłem
    w blachę ochronną na złącza za długą śrubkę która po dokręceniu na maxa zrobiła minimalna dziurkę w płycie
    zrobiło się zwarcie i brak obrazu.... :( częsty ponoć przypadek. Szczęście takie że nie mam mani jak jest opór
    dopychać do końca ;) po odlutowaniu gwintu z płyty wyczyszczeniu obraz się pojawił, co więcej działa każda funkcja.
    Na innych portalach forumowych opisane są jakie usterki w wyniku takiej pomyłki mogą wystąpić:
    Uszkodzony gsm, wi-fi, obraz, dotyk. Jeszcze raz ... miałem farta i każdy kto to przeczyta niech patrzy, zwraca uwagę
    co wkręca jakie śrubki .... oczywiście nie każdy jest alfa i omega pomyłki się trafiają najlepszym i dlatego ważny jest spokój w pracy
    jak klientowi się śpieszy to kasujemy potrójnie za usługę tak żeby się opłacało zamknąć sklep na te 40min-1h i spokojnie wykonać usługę
    Pozdrawiam.
REKLAMA