logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Unitra PW3015 - trzaski w prawym kanale, głośnik wysokotonowy bzyczy

binkey 26 Lip 2005 21:09 1400 5
REKLAMA
  • #1 1684302
    binkey
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Poprzedniego posta o takim tytule zamieściłem niefortunnie w akustyce, za co przepraszam...:| Otóż w tym właśnie wzmacniaczu prawy kanał gra normalnie, reaguje na regulację, ale (tylko na nim) brzęczy czy raczej trzaska głośnik wysokotonowy. Nie ważne czy podpięte jest źródło dźwięku, on bzyczy cały czas jak włączony jest wzmacniacz. Prosze o pomoc i dzięki, pozdrawiam :D
  • REKLAMA
  • #2 1684412
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 1685291
    binkey
    Poziom 11  
    Dzięki wielkie, jakbyś mógł jeszcze napisać gdzie to cudo znajdę na płytce, bo na schemacie ani nawet na rysunku plytki nie mogę odnaleźć tego elementu. Może napisz jak wygląda, i obok czego go znajdę, będzie mi łatwiej :) pozdro
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1685587
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 1685605
    micho a
    Poziom 35  
    Ocena: 138
    może tak kolega by posprawdzał te tranzystorki a nie wymieniał w ciemno :D:D?? sprawdz każy miernikiem na bete itd te z róznicowki musza mieć identyk bete jeśli maja i są sprawne to przyczyny należy szukać gdzie inndziej

to niby śą groszowe kwoty te tranzystorki ale lepiej wymienić tylko uszkodzone niż wszystko w ciemno :D
  • #6 1685824
    binkey
    Poziom 11  
    Co za koleś ten Piotrek, encyklopedia. Pomógł mi za to jestem niezmiernie wdzięczny i dlatego podkreślam jego pomocność kończąc jednocześnie ten topik. POZDRAWIAM
REKLAMA