logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung - Pobiera proszek do prania wstępnego i zasadniczego.

puncio1 30 Kwi 2017 10:41 6357 10
REKLAMA
  • #1 16445571
    puncio1
    Poziom 24  
    Ocena: 99
    Mam problem z moją pralką Samsung od pewnego czasu zaobserwowałem, że jak do zasobnika nasypię proszku do prania wstępnego i zasadniczego przed rozpoczęciem prania to po wlaniu wody do bębna przez pralkę następuje pobranie również proszku do prania zasadniczego. Do testu wyjąłem zasobnik i dałem start w pralce i zaobserwowałem, że leje się woda w kierunku komory prania wstępnego i w tym samym czasie kapie woda w kierunku komory prania zasadniczego to nie jest spore ciśnienie ale takie kapanie dość sporych kropli. Czy to wina przeciekającego elektrozaworu czy może coś innego proszę o podpowiedzi.
    Moderowany przez skryn:

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic584457.html

• REKLAMA
  • #2 16445586
    micuszyn88
    Poziom 13  
    Ocena: 47
    Ja mam to samo w swojej pralce Polar. Tylko że u mnie waliło na dwie komory tak samo. Ma tak od nowości. Zgłaszane to było do serwisu, serwisant przyjechał i stwierdził, że to jest normalne :/ Ale nie wydaje mi się. Dlatego daliśmy sobie z tym spokój i najpierw sypiemy proszek tylko do szufladki do prania wstępnego. Po pobraniu za pierwszym razem wody jeszcze raz sypiemy proszek do szufladki prania zasadniczego.
  • REKLAMA
  • #4 16445627
    micuszyn88
    Poziom 13  
    Można spróbować jeszcze odkręcić i wyczyścić dozownik wody, być może po zatykały się dziurki albo wloty dozownika wody. Najczęściej się zapychają te wyloty na dozownik Samsung - Pobiera proszek do prania wstępnego i zasadniczego.
  • REKLAMA
  • #6 16445653
    micuszyn88
    Poziom 13  
    A patrzyłeś jakim ciśnieniem pobiera proszek po raz drugi? Też tylko kapie czy ciśnienie jest normalne?
  • REKLAMA
  • #8 16445685
    micuszyn88
    Poziom 13  
    Jeżeli ustawiony jest program na pranie wstępne i zasadnicze to za pierwszym razem pobiera proszek z jednej szufladki do prania wstępnego. To samo dzieję się gdy pobiera proszek do prania zasadniczego i w obu przypadkach powinno pobierać wodę pod dużym ciśnieniem. I jeszcze jedno. Czy po pobraniu wody za pierwszym razem pobiera ją ponownie tak jak powinno być? czy też nie. Jeżeli tak to warto przypilnować kiedy będzie pobierać wodę po raz drugi i zobaczyć pod jakim ciśnieniem.
  • #10 16445699
    micuszyn88
    Poziom 13  
    Czyli najprawdopodobniej elektrozawór szwankuje. Więcej opcji już nie ma :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z pralką Samsung, polegający na tym, że po dodaniu proszku do prania wstępnego i zasadniczego, pralka pobiera proszek z obu komór jednocześnie. Po przeprowadzeniu testów, zauważono, że woda kapie do komory prania zasadniczego, co sugeruje możliwy problem z elektrozaworem. Inni użytkownicy podzielili się podobnymi doświadczeniami, sugerując czyszczenie dozownika wody oraz sprawdzenie ciśnienia wody. Ostatecznie, po wymianie podajnika wody i elektrozaworów, problem został rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA