logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Klawiatura Logitech K750 - bardzo szybko się rozładowuje

pralkalol 30 Kwi 2017 14:44 1551 4
  • #1 16446111
    pralkalol
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Dzień dobry,

Jakiś czas temu kupiłem na Allegro powystawową klawiaturę Logitech K750. Po około tygodniu użytkowania zaczęła rozładowywać się bardzo szybko, więc wymieniłem baterię na identyczną jaka była fabrycznie. Niestety podziałała 2 dni i znów rozładowała się do 0. Wczoraj zainstalowałem oprogramowanie, które pokazuje aktualny poziom baterii oraz ilość światła w luksach. Rano miałem 100% i wyświetlał się komunikat, że wszystko jest ok i poziom naładowania powinien wystarczyć na 3 miesiące działania w kompletnych ciemnościach. Wieczorem miałem już 60% i komunikat, że jest za mało światła i poziom baterii spada... a minął jeden dzień a nie 3 miesiące, a poza tym klawiatura była dobrze doświetlona w ciągu dnia.

W czym może być problem, jeśli nie w baterii? Co ją tak szybko może rozładowywać?
  • #3 16446686
    pralkalol
    Poziom 10  
    Dokładnie taki sam.
  • #4 16446777
    helmud7543
    Poziom 43  
    Ocena: 1563
    Do weryfikacji zarówno działanie układu ładowania jak i pobór prądu w spoczynku. Najprościej podłączyć amperomierz między baterię i klawiaturę i zweryfikować ile prądu pobiera w danych warunkach oraz czy reaguje na światło.
  • #5 16447673
    pralkalol
    Poziom 10  
    Dzięki, sprawdzę jak tylko załatwię amperomierz i przedstawię pomiary.
REKLAMA