logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Połączenie z internetem accespoint+modem Gigaset504 AG

pavlick22 02 Maj 2017 21:09 516 1
REKLAMA
  • #1 16450712
    pavlick22
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam

Mam problem - jestem totalnym laikiem w temacie. W moim domu rodzinnym na wsi moi rodzice korzystają z internetu od jakiegoś lokalnego dostawcy. Internet jest bardzo kiepski ale do dzisiejszego dnia działał w miarę ok. Problem był taki, że nie było możliwości bezprzewodowego połaczenia więcej niż 1 urzadzenia - dlatego też zresetowałem dzisiaj router. Od tego czasu (pół dnia) staram się i nie mogę połączyć się z internetem. Z siecią się łączę, natomiast internetu brak. Internet doprowadzony jest za pomocą kabla (podobny to antenowego TV) wkręcanego w urządzenie WLAN, następnie do drugiego urzadzenia, routera ORANGE GIGASET 504 AG. Tak jak wspomniałem połączenie z siecią jest OK ale netu Pan nie uświadczysz. Mam dostęp do routera przez przeglądarkę ale z uwagi na to, że jestem w temacie zielony nie mam pojęcia co i jak skonfigurować.
  • REKLAMA
  • #2 16450722
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2677
    Pewnie sam nic nie zrobisz, dostęp do sieci jest w jakiś sposób autoryzowany no i musisz wiedzieć do której sieci się podłączyć tym access pointem który pewnie w trybie klienta lub WISP-a widzi wiele sieci w okolicy. Polecam kontakt z dostawcą internetu.
REKLAMA