logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iPhone 4 - nie mogę przywrócić ustawień fabrycznych po wylogowaniu z iCloud

erima_poland 05 Maj 2017 16:20 1074 3
REKLAMA
  • #1 16456692
    erima_poland
    Poziom 8  
    Ocena: 20
    Po wylogowaniu z iCloud nie mogę wyczyścić telefonu (wersja 8GB). Nie chce przywrócić się do ustawień fabrycznych. Resetuje się, włącza, pokazuje się jabłko, a po chwili kręcące się kółko w nieskończoność. Po hard resecie (home + on/off) włącza się, brak konta iCloud, ale wszystkie dane (kontakty, poczta i inne) pozostają. Próbowałem już kilka razy. Wszystko robiłem z poziomu telefonu.
  • REKLAMA
  • #2 16456773
    marci4
    Poziom 31  
    Ocena: 177
    Telefon miał zrobiony Jailbreak. Aby przywrócić go do ustawień fabrycznych musisz wyłączyć telefon i trzymając przycisk Home podłączyć go do komputera z zainstalowanym iTunes. Telefon zgłosi się w trybie Recovery (na ekranie logo iTunes i kabelek), a iTunes na komputerze poprosi aby wgrać mu na nowo iOS.
  • REKLAMA
  • #3 16457455
    erima_poland
    Poziom 8  
    Ocena: 20
    Telefon wchodzi w tryb iTunes, ale iTunes nie wykrywa telefonu.

Dodano po 11 [godziny] 48 [minuty]:

Na innym kablu zadziałało. Niestety podczas przywracania wyskakuje błąd 3504.
  • #4 16459487
    marci4
    Poziom 31  
    Ocena: 177
    W takim razie spróbuj wgrać soft spod DFU. Do DFU wchodzimy tak:
    - podłącz iPhone do komputera kablem, miej iTunes otwarty
    - wciśnij i trzymaj Power i Home na iPhone aż telefon się wyłączy, a następnie pojawi się logo Apple
    - trzymaj oba przyciski dopóki logo Apple nie zniknie (telefon wyłączy się)
    - policz do 2 i puść power, wciąż trzymając home
    - po około 10 sekundach iTunes powinien wyświetlić komunikat, że wykrył iPhone w trybie DFU
    - ekran telefonu musi być czarny
    - kliknij odtwórz oprogramowanie w iTunes
REKLAMA