logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG 32LW470S - Kłopoty z przeglądarka internetową

Zarzecki Jacek 09 Maj 2017 19:37 2286 4
REKLAMA
  • #1 16466133
    Zarzecki Jacek
    Poziom 14  
    Ocena: 15
    Witam .
    Po pierwotny uszkodzeniu ( wymieniłem płytę bazową ) telewizor zaczął pracować prawidłowo do tego czasu nie próbowałem używać przeglądarki , teraz podłączyłem telewizor do sieci i niestety przeglądarka milczy . Może pomogą zdjęcia .LG 32LW470S - Kłopoty z przeglądarka internetową LG 32LW470S - Kłopoty z przeglądarka internetową
    Wyświetlona wiadomość za dużo mi nic nie mówi . Proszę o podpowiedź co mam dalej robić . Chciałbym jeszcze dodać że połączenie z internetem jest na pewno ponieważ podgląd na Youtube działa i poprawnie odtwarza filmy .
  • REKLAMA
  • #2 16480430
    Jaro89
    Poziom 16  
    Ocena: 178
    Czy wersja oprogramowania jest najnowsza dla tego tv ? Czy region jest ustawiony poprawnie? Czy próbowałeś robić reset do ustawień fabrycznych z poziomu menu użytkownika ? Jeśli tak to musisz spróbować reset serwisowy (LG nazywa go "IN-STOP") możliwy do wykonania z pilota serwisowego. Jeśli to nie pomoże to istnieje możliwość że płyta, którą włożyłeś ma jakiś feler.
  • REKLAMA
  • #3 16511469
    Zarzecki Jacek
    Poziom 14  
    Wersja oprogramowania : LG 32LW470S - Kłopoty z przeglądarka internetową LG 32LW470S - Kłopoty z przeglądarka internetową
    Region : LG 32LW470S - Kłopoty z przeglądarka internetową
    Próbowałem resetować z poziomu menu użytkownika : LG 32LW470S - Kłopoty z przeglądarka internetową
    Ustawienia internetowe : LG 32LW470S - Kłopoty z przeglądarka internetową LG 32LW470S - Kłopoty z przeglądarka internetową LG 32LW470S - Kłopoty z przeglądarka internetową LG 32LW470S - Kłopoty z przeglądarka internetową LG 32LW470S - Kłopoty z przeglądarka internetową LG 32LW470S - Kłopoty z przeglądarka internetową
    Pozostał teraz dostęp do pilota serwisowego z tego co mi wiadomo to trzeba przerobić własnego pilota i zwierać nóżki scalaka tylko nie wiem które .
    Przepraszam za tak późną odpowiedź .
  • REKLAMA
  • #4 16518003
    Jaro89
    Poziom 16  
    Ocena: 178
    Patrząc na informacje o telewizorze, rzuca się w oczy model "Global Plat" i numer seryjny "SKJY...". Świadczy to o tym, że jest to płyta "dziewicza", dokładnie taka jaką dostają serwisy autoryzowane jako część zamienna i prawdopodobnie nie była nigdzie wcześniej montowana. Każdy technik po wymianie płyty z pilota serwisowego wpisuje model tv i numer seryjny płyty. Jeśli jest to fabrycznie nowa płyta, to może do poprawnego działania wymagać wykonania także resetu "IN-STOP" z pilota serwisowego. Musisz jakoś wykonać ten reset bo inaczej nie ruszymy z miejsca.
  • #5 16616107
    Zarzecki Jacek
    Poziom 14  
    Witam .
    Ten temat jest już za długo na forum , niestety nie udało mi się usunąć usterki . Klient odebrał odbiornik .
    Temat jest tak jakby zamknięty .
    Pozdrawiam i dziękuję za pomoc .
    Jacek
REKLAMA