logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć kable cinch do telewizora Royal 5104?

laptop13 27 Lip 2005 20:00 1386 9
REKLAMA
  • #1 1686811
    laptop13
    Poziom 11  
    jak moge podpiac cincze do tv royal 5104. gdzie cza sie wpiac. za odp dzieki.
  • REKLAMA
  • #2 1687402
    Stachserwis
    Poziom 28  
    Ocena: 96
    Prześledź schemat zasilacza i nie kombinuj bo postawią Ci zarzut "nieumyślne spowodowanie czyjejś ....." Przenieś post do działu "dla początk...." - na własną prośbę.
    pozdr. $$
  • REKLAMA
  • #4 1690420
    laptop13
    Poziom 11  
    wydaje mi sie ze jestem dla poczatkujacych.
    a co do cinczy (czinczy) nie wiem jak to sie pisze
  • REKLAMA
  • #5 1690719
    lukashb
    Poziom 39  
    Ocena: 417
    Skoro chodzi o
    Cytat:
    czincze
    to dlaczego kolega Stachserwis napisał:
    Cytat:
    Prześledź schemat zasilacza i nie kombinuj
    ?? co ma AV z zasilaczem..bo może ja niewiem :P. Chodzi Ci zapewne o to że niemasz wejścia AV...pewnie dlatego że ten typ TV ma gorące chassis...poczytaj o tym https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic155994.html
  • #6 1694772
    laptop13
    Poziom 11  
    a jest jakas mozliwosc przerobienia sygnalu a/v na sygnal antenowy
  • REKLAMA
  • #7 1694792
    lukashb
    Poziom 39  
    Wiesz co...raczej nie próbuj nic zrobić bo pogorszysz sytuację..jak masz magnetowid to puść sygnał AV przez niego...on robi że z AV zamienia na antene-potem do wejść A/V magnetowidu podłaczasz co tam chcesz..kompa np.
  • #8 1694873
    laptop13
    Poziom 11  
    dzieki

Dodano po 1 [godziny] 24 [minuty]:

mam juz video podlaczylem antene i euro jak mam przelaczyc sygnal z anteny na euro. prubowalem wszystkimi przyciskami.
  • #9 1695205
    lukashb
    Poziom 39  
    Normalnie...podłączasz do gniazdka antenowego magnetowidu jeden wtyk antenowy, ten co wcześniej miałeś włączony do TV, z drugiego wyjścia dajesz kabelkiem antenowym na głowice TV, potem masz gniazdka z tyłu na magnetowidzie chyba 4..wykorzystujesz te na których pisze video in audio in...albo coś podobnego, i włączasz magnetowid podłączasz tak jak mówiłem, dajesz na A/V sygnał z kompa, musisz jeszcze w TV nastroić video...bo inaczej nie pujdzie
  • #10 2028698
    laptop13
    Poziom 11  
    lukashb napisał:
    Normalnie...podłączasz do gniazdka antenowego magnetowidu jeden wtyk antenowy, ten co wcześniej miałeś włączony do TV, z drugiego wyjścia dajesz kabelkiem antenowym na głowice TV, potem masz gniazdka z tyłu na magnetowidzie chyba 4..wykorzystujesz te na których pisze video in audio in...albo coś podobnego, i włączasz magnetowid podłączasz tak jak mówiłem, dajesz na A/V sygnał z komputera, musisz jeszcze w TV nastroić video...bo inaczej nie pujdzie

tak zrobilem wszysko gra dzieki za pomoc

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy podłączenia kabli cinch (A/V) do telewizora Royal 5104, który nie posiada standardowego wejścia AV ze względu na konstrukcję z gorącym chassis. Zalecane jest niepróbowanie bezpośrednich modyfikacji sygnału, aby nie uszkodzić urządzenia. Rozwiązaniem jest użycie magnetowidu jako konwertera sygnału: sygnał A/V podłącza się do magnetowidu, który zamienia go na sygnał antenowy, a następnie wyjście antenowe magnetowidu łączy się z wejściem antenowym telewizora. W telewizorze należy odpowiednio nastroić kanał wideo, aby przełączyć sygnał z anteny na sygnał z magnetowidu (euro). Takie połączenie umożliwia korzystanie z sygnału cinch poprzez pośrednictwo magnetowidu bez konieczności ingerencji w instalację telewizora Royal 5104.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA