Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Moovo 432 - prośba o pomoc w zlokalizowaniu awarii.

kiddy 12 Maj 2017 14:47 339 0
  • #1 12 Maj 2017 14:47
    kiddy
    Poziom 11  

    Podłączę się pod temat.
    Mam tą automatykę już ponad 8 lat. W zeszłym roku padł mi zasilacz w centralce po burzy, nie było co naprawiać więc podłączyłem zasilacz 24V/10A i tak to działało ok. rok - w pełni z klawiaturą i fotokomórkami. Tydzień temu nagle po próbie otwarcia lampa zamigała jakąś serią błysków i brama przestała w ogóle działać. Udało mi się częściowo ją uruchomić, przy czym musiałem wykasować jej pamięć, ale od tej pory nie działa klawiatura ani fotokomórki. Piloty udało mi się zaprogramować normalnie, fotokomórki powoli migają, po zasłonięciu świecą ciągle ale nie dają się zaprogramować. To samo klawiatura wydaje dźwięki i zmienia podświetlenie na mocniejsze ale nie wydaje poleceń. Brak kodu błędu LED. Jakąś komunikacja istnieje bo jak się w czasie programowania przerwie strumień to klawiatura zapiszczy (tak jakby programować żądanie otwierania).
    Jakiś pomysł poza odesłaniem do serwisu?
    Jak ewentualnie zdiagnozować Blue Bus ?
    Aha - lampa na tej magistrali działa normalnie.

    Moderowany przez Marek J.:

    ...wydzielono z obcego tematu.
    3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME