logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alternatywa dla sprzętów AGD z IKEA

programista_arek 14 Maj 2017 23:23 17874 6
REKLAMA
  • #1 16476513
    programista_arek
    Poziom 1  
    Witam.

Mam projekt z ikeai w którym są już sprzęty (dopasowane przez pracownika) i oto one:

SPRZĘTY IKEA:
    - Piekarnik MIRAKULÖS 1399 zł (ikea.com/pl/pl/catalog/products/10348830/)
    - Zmywarka SKINANDE 1699 zł (ikea.com/pl/pl/catalog/products/80299384/)
    - Indukcja SMAKLIG 1299 zł (ikea.com/pl/pl/catalog/products/20222830/)
    - Lodówka do zabudowy HÄFTIGT 2399 zł (ikea.com/pl/pl/catalog/products/90282364/)

Łącznie: 6796 zł

Chciałbym kupić sprzęt lepszy (jeśli to możliwe) mając do dyspozycji tyle samo pieniędzy.
    Kuchnie mam otwartą na salon. Na co zwracać uwagę aby sprzęty pasowały do tych mebli? Linki ze sprzętami są mile widziane!

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 16476662
    yanes
    Poziom 33  
    Ocena: 597
    Nie wiem jak teraz ale kiedyś IKEA sprzęt AGD miała robiony przez Whirlpool, patrząc na ten piekarnik za 1399 zł to w ofercie Whirlpola można znaleźć podobny za 800 zł. Wszystkie sprzęty do zabudowy kupione nie w IKEA powinny pasować ,można tylko dokładnie sprawdzić wysokość lodówki , zmywarki IKEA mają ostatnio zmieniony sposób montażu drzwi ale każda inna będzie pasowała.
  • REKLAMA
  • #3 16660097
    voyteck102
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Mam dokładnie taki sam problem, a szczególnie zastanawiam się nad zmywarką z SKINANDE z Ikei. Ta zmywarka dla Ikei jest robiona przez Electroluxa, tyle że wydaje się że to jakiś starszy model. Za 1699 PLN -10% rabat (kupowałem w promocji) można kupić sprzęty np. Hotpoint Ariston, które są dużo cichsze, a patrząc po panelu wydają się również nowocześniejsze. Co sądzicie?
  • REKLAMA
  • #4 16660153
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 16668972
    voyteck102
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Zgadza się, to jest coś co w przypadku innych zmywarek kosztuje ok. 200 zł.
  • REKLAMA
  • #6 18117930
    krzys-iek
    Poziom 20  
    Ocena: 82
    Hej, jak w koncu zdecydowales? Tez mam promocje 10% i waham sie czy isc w IKEA, 5 lat na sprzet kusi szczegolnie dla plyty indukcyjnej. LCD identyczny faktycznie jak u Whirpool (mikrofala i piekarnik). Dzieki
  • #7 18121953
    astw
    Poziom 18  
    Ocena: 106
    Zmywarka z IKEA ma inne wymiary niż standardowa (jest wyższa). Zastąpić można ją pewnymi modelami Electroluxa (produkuje zmywarki dla Ikea) i BSH.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje alternatywnych sprzętów AGD do kuchni zaprojektowanej z produktami IKEA, w tym piekarnikiem MIRAKULÖS, zmywarką SKINANDE, płytą indukcyjną SMAKLIG oraz lodówką HÄFTIGT, z budżetem 6796 zł. W odpowiedziach podkreślono, że sprzęt AGD z IKEA często jest produkowany przez znane marki, takie jak Whirlpool i Electrolux. Użytkownicy sugerują, że można znaleźć tańsze i nowocześniejsze modele, np. zmywarki Hotpoint Ariston, które są cichsze. Warto zwrócić uwagę na wymiary sprzętów, szczególnie zmywarki, która ma inne wymiary niż standardowe modele. Dodatkowo, sprzęt z IKEA oferuje 5-letnią gwarancję, co jest istotnym atutem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA