logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

- Brak Zasiegu Gsm w Iphonie 6

kacper2709 15 Maj 2017 21:43 8544 7
REKLAMA
  • #1 16478174
    kacper2709
    Poziom 2  
    Witam.
    Więc jestem posiadaczem iphone6 i od pewnego czasu przestał mi łapać zasięg (telefoniczny typu Orange) chyba GSM wiec go rozkręciłem i docisnąłem wszystko do siebie i dostałem zasięg na godzinne czasu. Resetowałem wszystkie ustawienia, Ios'a itp itd. Wiec jaka część jest do wymiany i jak wygląda antena GSM. Z góry dziękuje za pomoc. Albo przynajmniej mógłbym dostać zdjęcie tej antenki?
  • REKLAMA
  • #2 16478471
    Bang
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    A skąd masz Iphone? Może jego imei został zablokowany przez operatora, jeżeli jego pochodzenie jest niepewne. Spróbuj włożyć inną kartę.
    Obejrzyj co gdzie jest w Iphone w tym
    Linku
  • REKLAMA
  • #3 16479140
    kacper2709
    Poziom 2  
    Telefon kupiony w norweskim sklepie bo w norwegi mieszkam, i jak go skręciłem to wszystko działo na 1 godzinne wiec to nie jest blokada na imei.
  • #4 16487825
    kowalelektronik
    Poziom 14  
    Ocena: 22
    Witam.

Aby sensownie odpowiedzieć potrzeba więcej informacji.
    1. Jesteś pierwszym właścicielem tego telefonu ?
    2. Kupiony w salonie firmowym ? Jako nowy czy może w komisie jako używany ?
    3. Czy telefon jest po przejściach ?? Często "umyka" taka informacja jak np. był zalany ( bo to było pół roku temu i działał ), został zbity ( ale wymieniłem lcd i to było 2 dni temu i działał ), itp....

Z mojego doświadczenia może być:
    1. Zablokowanie przez operatora - czarna lista
    2. Po upadku - uszkodzenie płyty głównej / mikropęknięcia przy układzie modemu.

Czy w ustawieniach / informacje o telefonie masz widoczne: numer imei / firmware modemu ?
    Jak na ekranie wybierania numeru wpiszesz *#06# co pojawia się ??

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 16487876
    xbox-serwis.eu

Poziom 25  
    Ocena: 210
    Witam, jeśli telefon nie jest zablokowany, nie jest to kwestia softowa, należy zabrać się za hardware.

Do sprawdzenia układy:

- Skyworks 77802-23 Low Band LTE PAD (żółty)
    - Skyworks 77803-20 Mid Band LTE PAD (fioletowy)
    - Qualcomm MDM9625M LTE Modem (pomarańczowy)

Sprawdź, czy masz dobrze podpiętą antenę, jak wyjmiesz płytę, jest pod spodem.

Pozdrawiamy
    SerwisGSM
    Konto firmowe:
    XBOX-SERWIS.EU
    Karmelicka 15, Kraków, 31-131 | Strona WWW: http://www.xbox-serwis.eu
  • REKLAMA
  • #6 16498916
    kacper2709
    Poziom 2  
    kowalelektronik napisał:
    Witam.

Aby sensownie odpowiedzieć potrzeba więcej informacji.
    1. Jesteś pierwszym właścicielem tego telefonu ?
    2. Kupiony w salonie firmowym ? Jako nowy czy może w komisie jako używany ?
    3. Czy telefon jest po przejściach ?? Często "umyka" taka informacja jak np. był zalany ( bo to było pół roku temu i działał ), został zbity ( ale wymieniłem lcd i to było 2 dni temu i działał ), itp....

Z mojego doświadczenia może być:
    1. Zablokowanie przez operatora - czarna lista
    2. Po upadku - uszkodzenie płyty głównej / mikropęknięcia przy układzie modemu.

Czy w ustawieniach / informacje o telefonie masz widoczne: numer imei / firmware modemu ?
    Jak na ekranie wybierania numeru wpiszesz *#06# co pojawia się ??

Pozdrawiam.

Pierwszy wlasciciel i kupiony w sklepie na podobe media markt i mozliwe ze kilka razy upadl, w ustawieniach mam widoczne a po wpisaniu *#06# pole sie *Usuwa* Czy antena ktora jest na dole iphone ma cos z eiem? Bo wydaje mi sie ze przewod jest lekko przerwany

Dodano po 3 [minuty]:

xbox-serwis.eu napisał:
    Witam, jeśli telefon nie jest zablokowany, nie jest to kwestia softowa, należy zabrać się za hardware.

Do sprawdzenia układy:

- Skyworks 77802-23 Low Band LTE PAD (żółty)
    - Skyworks 77803-20 Mid Band LTE PAD (fioletowy)
    - Qualcomm MDM9625M LTE Modem (pomarańczowy)

Sprawdź, czy masz dobrze podpiętą antenę, jak wyjmiesz płytę, jest pod spodem.

Pozdrawiamy
    SerwisGSM

Antenna jest dobrze podlaczona, tylko ze jedna ktora jest podlaczana obok wejscia na baterie jest chyba uszkodzona czy ta antenna ma cos do Eiem? bo w ustawieniach mam a po wpisaniu *#06# pole sie resetuje. Mozna te moedmy jakos pomierzyc miernikiem napiecie albo przejscia bez wyciagania ich? I chodzi o wymiane czy reball/reflow/reheat (Wydaje mi sie ze pomaranczowego nie mozna wymienic bo on jest sparowany z plyta glowna)
  • #7 16499049
    kowalelektronik
    Poziom 14  
    Ocena: 22
    Winne pęknięcia przy padach modemu.

Trzeba odlutowac i zrobić 2 mostki.

Naprawa na poziomie "bardzo zaawansowanym"

Poszukaj na YouTube "rewa iPhone 6"

A pewnie znajdziesz filmik jak ta usterkę usuwają.

https://youtu.be/X5uLhL5d5hs
  • #8 16499412
    kacper2709
    Poziom 2  
    kowalelektronik napisał:
    Winne pęknięcia przy padach modemu.

Trzeba odlutowac i zrobić 2 mostki.

Naprawa na poziomie "bardzo zaawansowanym"

Poszukaj na YouTube "rewa iPhone 6"

A pewnie znajdziesz filmik jak ta usterkę usuwają.

https://youtu.be/X5uLhL5d5hs

Na 100% ? ( Da się jakoś to sprawdzić czy to na pewno to? )

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z brakiem zasięgu GSM w iPhonie 6, który po rozkręceniu działał przez krótki czas. Po wykluczeniu blokady IMEI i problemów z oprogramowaniem, sugerowane są uszkodzenia sprzętowe, takie jak pęknięcia przy padach modemu lub uszkodzenie anteny. Użytkownik podejrzewa, że jedna z anten może być uszkodzona, co wpływa na zasięg. Wskazówki dotyczące naprawy obejmują sprawdzenie układów Skyworks i Qualcomm oraz wykonanie mostków przy uszkodzonych padach. Użytkownik pyta o możliwość weryfikacji uszkodzeń oraz metody naprawy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA