logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iPhone 6 - Nie łapie zasięgu, ciągły brak sieci, nadpalony układ na płycie

KAPI35 31 Sie 2017 15:18 8403 5
REKLAMA
  • #1 16673480
    KAPI35
    Poziom 11  
    Ocena: 33
    Witam, kupiłem IP 6 po upadku, obudowa z tyłu u góry ma wgniecenia i jest wygięta do tyłu, przez to tez pęknął wyświetlacz u góry, karty sim czyta, jak wyjmę to jest info ze brak, ale zasięgu nie łapie wcale, tylko chwile szuka i potem brak sieci, zdjąłem wyświetlacz i widzę jakby spalony jakiś układ, gdzieś na yt widziałem ten sam problem, i ktoś ten układ właśnie przelutowywal, to o niego w moim przypadku chodzi i czy serwis drogo by za to skasował? W załączniku zdjęcia
    Załączniki:
    • iPhone 6 - Nie łapie zasięgu, ciągły brak sieci, nadpalony układ na płycie IMG_0022.JPG (588.86 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • iPhone 6 - Nie łapie zasięgu, ciągły brak sieci, nadpalony układ na płycie IMG_0023.JPG (505.38 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • iPhone 6 - Nie łapie zasięgu, ciągły brak sieci, nadpalony układ na płycie IMG_0020.JPG (679.95 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16674194
    KAPI35
    Poziom 11  
    Pomoże ktoś? Zauważyłem też że po wpisaniu na klawiaturze *#06# nie wyświetla imei, po prostu nic się nie dzieje, co to może być? Teraz po rozkręceniu i naprostowaniu trochę tej obudowy i ponownym skręceniu przy użyciu wszystkich śrubek(były tylko 3..) cały czas szuka sieci, nie ma braku jej tylko szuka, w ustawieniach numer mojej sim jest nieznany
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16674255
    gsmowiec
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 128
    To nie jest spalony układ tyko przysmażona płyta przy sciąganiu dolnego ekranu :) więc nikt Ci nie powie co jest w 100% uszkodzone.
    Ogólnie problem z zasięgiem i brak imei po wpisaniu kodu to klasyka w tym modelu.Trzeba zdjąć baseband i odwzorować dwa połączenia pod nim.
  • REKLAMA
  • #4 16674376
    KAPI35
    Poziom 11  
    Okey dzięki, a wiesz może ile taka zabawa w jakimś serwisie powinna kosztować? Czy wgle się opłaca?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 16674619
    xbox-serwis.eu

Poziom 25  
    Ocena: 210
    Koszt ok 400zł. Tak jak kolega napisał trzeba zrobić to, co na zdjęciu poniżej:

iPhone 6 - Nie łapie zasięgu, ciągły brak sieci, nadpalony układ na płycie

Pozdrawiamy
    Serwis GSM
    Konto firmowe:
    XBOX-SERWIS.EU
    Karmelicka 15, Kraków, 31-131 | Strona WWW: http://www.xbox-serwis.eu
  • #6 16674803
    KAPI35
    Poziom 11  
    Chmm, to tyle ile dałem za ten tel, wiec opłacalność średnia, a czy to na pewno musi być to? Czytałem podobny temat na elektrodzie, wszystko to samo co u mnie i oni pisali że to nie to, jeden pisał żeby wymienić dolny port ładowania i słuchawkowy bo tam tez jest antena, bo mi w ustawieniach normalnie wszystko pokazuje, imei itp, tylko po wpisaniu kodu go nie ma

Dodano po 2 [minuty]:

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3326087.html To ten temat, objawy takie same jak u mnie.
REKLAMA