logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Satel Integra 128 WRL - Samoczynne trwałe blokowanie wejść ?

Voodoo4 22 Maj 2017 12:38 3084 4
  • #1 16489618
    Voodoo4
    Poziom 17  
    Ocena: 42
    Witam.

Zrobiłem alarm ze sterowaniem oświetleniem, roletami itp. i od czasu do czasu pojawi się blokowanie trwałe wejścia np od załączania światłą w jednym z pokoi.

Szukałem na forum i są podobne pytania ale jakoś odpowiedzi nie uzyskałem.

Co jest powodem takiego zachowania i jak temu zapobiec ?
    Czy wejścia od rolet/światła powinny być w innej osobnej strefie a nie razem z czujkami alarmowymi ?

Proszę o poradę z góry dziękuję.
  • #3 16489675
    dariusz.bembenek
    Specjalista - Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 615
    Voodoo4 napisał:
    Czy wejścia od rolet/światła powinny być w innej osobnej strefie a nie razem z czujkami alarmowymi ?

Nie muszą być w innej strefie, ale mogą. Wejścia do takich zadań warto ustawiać jako "Bez akcji alarmowej".
  • #4 16513718
    d2mac
    Poziom 10  
    Ocena: 21
    Nie wiem jak w twoim przypadku, ale u klienta ostatnio było tak iż padła bateria
    na płycie integry 64.Oczywiście były krzaki na manipulatorze w użytkownikach a dodatkowo gdy połączyłem się dload okazało się ,że niektóre czujki miały status "trwale zablokowane".Pomogła wymiana baterii , restart ustawień i odczyt z pamięci flash na manipulatorze. Czujki wróciły do normalnej pracy bez opcji "trwale zablokowane".

Pozdrawiam
  • #5 17010096
    bartekp123
    Poziom 10  
    Odznacz opcję „Tylko 3 alarmy” i „Tylko 1 alarm” dla wejść, które są od przycisków. Pomimo, że typ reakcji masz ustawiony jako „47: bez akcji alarmowej” to te wejścia będą się automatycznie blokować po jednym lub trzech naruszeniach.
REKLAMA