logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Produkcja pelletu. Jakie ceny maszyn?

bart1500 22 Maj 2017 17:40 8676 2
REKLAMA
  • #1 16490053
    bart1500
    Poziom 15  
    Ocena: 66
    Koleżanki, Koledzy.

Sprawa wygląda tak. Chcielibyśmy ze znajomym rozpocząć działalność dotyczącą produkcji pelletu.
    Ja daje działkę i stawiam hale. Przeglądając oferty widziałem,że hale kosztują około 50-60 tysięcy brutto.
    Znajomy kupuje potrzebne maszyny. Ile musiałby na nie wydać? Trocinami nie musimy się przejmować. Mamy do tego dobre wejścia z kilku źródeł.
    Chcielibyśmy jak najwięcej pieniędzy uzyskać z Unii. Ile możemy dostać? Czytałem różne wersje. Znalazłem np. taką.

a) 100 tys. zł — zobowiązana jest do utworzenia co najmniej 1 i mniej niż 2 miejsc pracy w przeliczeniu na pełne etaty średnioroczne,

b) 200 tys. zł — zobowiązana jest do utworzenia co najmniej 2 i mniej niż 3 miejsc pracy w przeliczeniu na pełne etaty średnioroczne,

c) 300 tys. zł — zobowiązana jest do utworzenia co najmniej 3 miejsc pracy w przeliczeniu na pełne etaty średnioroczne.

Na początku chcielibyśmy zająć się produkcją sami. Potem kogoś zatrudnić.
    Jaką wydajność trzeba mieć,żeby w ogóle wyjść na swoje? Z odbiorcami pelletu też nie mielibyśmy problemu.

Chciałbym uzyskać dofinansowanie z Programu Rozwoju obszarów wiejskich.
  • REKLAMA
  • #3 16504340
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA