Witam, ostatnio nabyłem nowy laptop ASUS UX410UA, i w sumie od razu pojawił się problem. Mianowicie, podczas przeglądania stron www, czasami gubi dostęp do internetu. Tak jakby go co jakiś czas coś "rwało". Diagnoza na komputerze nic podejrzanego nie znalazła. Oczywiście dostęp do internetu po kilku minutach wraca, ale zaczyna mnie to irytować. Kontaktowałem się z serwisem Asusa, to polecili w menadżerze urządzeń / karty sieciowe/ powyłączać WAN Miniport (bo podobno to z zaktualizacją Windows 10 wyszło i coś blokuje), ale nie pomogło. Następnie polecili przeinstalować sterowniki do karty sieciowej, ale też nie pomogło. Potem próbowałem ewentualnie zaaktualizować sterowniki do karty, ale też nic z tego. Czytałem że antywirusy mogą mieszać.... Na poprzednim laptopie takich akcji nie miałem, na telefonie też internet śmiga. Z tego co zauważyłem to najczęściej wywala mi neta przy Facebooku, ale może to przypadek (chyba że chodzi o ilość danych do wyświetlenia-gdybam). Po kablu nie sprawdzę bo ten lapek nie ma takiego wyjścia, ale nie skupiałbym się na routerze bo to raczej wina lapka.
Podsumowując dane komputera:
System: Windows 10 64bit
Karta sieciowa: Intel (R) Dual Band Wireless-AC 8260
Router: CISCO EPC3925
Usługi internetu: Multimedia Polska
Antywirus: darmowy Avast
z góry dzięki za pomoc
Podsumowując dane komputera:
System: Windows 10 64bit
Karta sieciowa: Intel (R) Dual Band Wireless-AC 8260
Router: CISCO EPC3925
Usługi internetu: Multimedia Polska