logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SmartGPS SG775 - Rozwiązanie typowych problemów z PC, aktualizacją, itp.

Akane 26 Maj 2017 19:53 2763 0
REKLAMA
  • #1 16497202
    Akane
    Poziom 27  
    Ocena: 33
    Urządzenie SG775 z mapami OSM.

Po uprzednim ustawieniu "trybu USB" na mass-storage, podłączeniu do komputera z Windows 10 x32 - nie pojawiały się nowe dyski. Rozwiązaniem było odczekanie 1-2 minut. Niestety muszę odczekać ten czas za każdym razem, gdy podłączę sprzęt do komputera, więc problem, lecz w innej postaci, pozostaje.

Jako że docelowo chcę mieć kilka programów nawigacyjnych, a poruszam się raczej po jednym województwie, usunąłem wszystkie mapy i zainstalowałem tylko nową mapę Polski, za pomocą MapFactora w wersji 16.0.3.1. Na dodatek zaktualizowałem program nawigacyjny.

Problemy występujące po tym zabiegu:
    1. urządzenie nie wyświetlało mapy. Wcale.
    Rozwiązanie: wyszukać dowolny adres z zainstalowanej mapy.

2. Klucz produktu został wymazany - program nawigacyjny zapytał o niego. Podejrzewam, że aktualizacja nawigatora go wymazała, nadpisując plik atlas_free.idc.
    Rozwiązanie: zabezpieczyć klucz produktu przed aktualizacją oprogramowania - można go odczytać w ustawieniach programu nawigacyjnego, lub w pliku atlas_free.idc, w sekcji <product_key>, i wpisać go ręcznie w urządzeniu, lub przed odłączeniem urządzenia od PC, wkleić na swoje miejsce w pliku atlas_free.idc.
  • REKLAMA
REKLAMA