logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić pokrętło i przycisk w lodówce Bosch, by górna część mroziła?

Dobi3 28 Lip 2005 23:56 2948 7
REKLAMA
  • #1 1690281
    Dobi3
    Poziom 2  
    Witam

Mam dość nietypowe pytanie dotyczące lodówki.
    Otóż kupiłem nową lodówkę, wczoraj ją podłączyłem i dzisiaj zauważyłem iż górna część nie mrozi. O dziwo zamrażalnik działa doskonale.

Mam w związku z tym pytanie (ale proszę się nie śpiać).
    Jak mam ustawić guziczek i kóleczko widoczne na zdjęciu. Czy guziczek powinien być włączony do dołu czy do góry.
    A kółeczko na jakim numerze aby dobrze mroziła.

Moderowany przez ankuch:

Link do fotki usunąłem.
    Nie działał.

• REKLAMA
  • #2 1690709
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 1691075
    Dobi3
    Poziom 2  
    No właśnie też się zdziwiłem bo nie ma polskiej instrukcji!
    A lodówkę kupiłem w salonie a nie na jakimś targu więc powinna być instrukcja.
    Choć w sumie jest ale tylko w języku włoskim!
    Dziękuję za odpowiedz!
  • #4 1691452
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 1692061
    servisant
    Specjalista AGD
    Ocena: 199
    Ten guziczek raczej niema nic z tym wspolnego, a lodowka ma 1 agregat czy 2? napisz- bo jak jeden to raczej to jest objaw malej ilosci gazu, ale niechce zapeszac...
  • REKLAMA
  • #6 1694321
    Dobi3
    Poziom 2  
    No niestety nie znam typu lodówki. Nie ma nigdzie napisane w dokumentach. Tylko chłodziarko - zamrażarka Bosch. Zresztą już szukałem w internecie jakiejś instrukcji. Niestey nic nie znalazłem. Dzwoniłem też na numer infolinii i poradzili mi aby poszedł do szklepu po instrukcję. Tak też zrobię!

A lodówka na jeden agregat. Czy to źle? Ja się niestety na tym nie znam :-(
  • #7 1743240
    rn
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Wychodzi na to ,że jest ubytek gazu w układzie i niestety musisz wołać serwis gwarancyjny !
  • #8 1743412
    K_andy
    Poziom 18  
    Ocena: 69
    witam

a czy twoja chłodziarka się wogóle wyłącza?(czy agregat przerywa prace)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada chłodziarko-zamrażarkę Bosch z jednym agregatem, w której górna część chłodziarki nie mrozi, natomiast zamrażalnik działa prawidłowo. Pojawiły się wątpliwości dotyczące ustawienia pokrętła termostatu oraz guzika, który prawdopodobnie jest wyłącznikiem urządzenia. Brak polskiej instrukcji obsługi utrudnia prawidłowe ustawienie. Wskazano, że pokrętło termostatu należy ustawić według potrzeb chłodzenia, a guziczek może służyć do włączania lub wyłączania chłodziarki. Problem może wynikać z ubytku czynnika chłodniczego (gazu) w układzie, co wymaga interwencji serwisu gwarancyjnego. Zalecane jest uzyskanie oryginalnej instrukcji obsługi w sklepie oraz sprawdzenie, czy agregat chłodziarki przerywa pracę, co może wskazywać na prawidłowe działanie termostatu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA