logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć manualny termostat w lodówce Bosch KGE 2615?

bob@ 25 Lip 2012 21:09 2084 4
REKLAMA
  • #1 11143460
    bob@
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    witam,
    mam chłodziarko zamrażarkę bosch kge 2615. Jest to urządzenie jedno agregatowe dwu obiegowe z niezależnym sterowaniem temperatury w chłodziarce i zamrażarce. W oryginale sterowaniem zajmował się kontroler mikroprocesorowy, który uległ spaleniu i nie udało się go naprawić. Aby uratować lodówkę wyjąłem manualny termostat z lodówki polar (urządzenie z zamrażarką w komorze lodówki). Wszystko podłączyłem do kompresora i zadziałało, ale....

tu następuje dopiero opis problemu :)
    Po podłączeniu manualnego termostaty bezpośrednio do komputera zamrażarka chłodzi na max (doszło do -19), a lodówka nie działa (+15). Czy u układach 2 obiegowych jest jakiś dodatkowy zawór rozdzielacz?
    Jak podłączyć manualny termostat, żeby wszystko zadziałało?
  • REKLAMA
  • #2 11143807
    Lechu77
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Jest zawór trójdrożny, który przełącza obieg czynnika. Bez ingerencji w układ chłodniczy ciężko będzie wyregulować układ tak aby był dobrze sterowany przez termostat.

Pozdrawiam
    Lechu
  • REKLAMA
  • #3 11144423
    bob@
    Poziom 10  
    gdzie szukać teg zaworu, jak wygląda? Może zastosowanie dodatkowego termostatu montowanego w zamrażarce do sterowania zaworem rozwiąze problem?
  • REKLAMA
  • #4 11145377
    Lechu77
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Podaj pełny e-nr.

Pozdrawiam
    Lechu
  • #5 11149779
    bob@
    Poziom 10