logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG H440N Boot verification fail!

piastun88 02 Cze 2017 10:24 16470 15
REKLAMA
  • #1 16508119
    piastun88
    Poziom 9  
    Ocena: 5
    Witam serdecznie
    Telefon LG H440N - ponoć był jakiś czas temu aktualizowany android. Niestety nie wiem z jakiej wersji na jaką. Rzekomo telefon działał i po 2 tygodniach przeleżenia w szufladzie przestał ... Podczas uruchamiania na starcie wita komunikat:

1180: Boot verification fail!
    1180: couse diffrent_hash

Po czym się restartuje. Jedyne co potrafię na ten moment to podłączyć tel do PC i wejść w download mode :F
  • REKLAMA
  • #2 16508184
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2089
    Spróbuj wgrać soft, ale coś myślę, że to kość pamięci jest uszkodzona i nie ma to nic wspólnego z aktualizacją androida.
  • REKLAMA
  • #3 16508218
    piastun88
    Poziom 9  
    Ocena: 5
    Też mam takowe obawy. O dziwo niedawno ponoć skończyła się gwarancja .... Raz udało mi się wprowadzić go w stan download mode i po przez oprogramowanie producenta ściągnąłem i zainstalowałem soft, jednakże bez rezultatu.

Nawet jak się podłączy telefon pod ładowarkę do sieci, to nie ładuje, a restartuje w kółko z tym samym komunikatem.
  • REKLAMA
  • #4 16509044
    misiekelk
    Poziom 24  
    Ocena: 121
    Hynix emmc sypia się hurtowo w d290, d390 i większość serii hxxx. Nowa emmc i soft i fon śmiga. Jak masz sprzęt i nowe kości idzie to postawić.
  • #5 16510987
    xSzwagier
    Poziom 22  
    Ocena: 72
    Z tego co widzę ktoś wgrywał tu TWRP... chyba. Za dużo nie zdziałasz, może też być to emmc i nikt z nas tego nie wie.
  • #6 16776435
    0xC0FFEE
    Poziom 19  
    Ocena: 88
    misiekelk napisał:
    Hynix emmc sypia się hurtowo w d290, d390 i większość serii hxxx. Nowa emmc i soft i fon śmiga. Jak masz sprzęt i nowe kości idzie to postawić.

Jak na czystej kości przywrócić QCN i IMEI ?
  • #7 16776865
    misiekelk
    Poziom 24  
    Bez problemu qcn np z octopusa imasz numerek potem poprawiasz na jaki chcesz.
  • #8 16777367
    0xC0FFEE
    Poziom 19  
    Ocena: 88
    Rozważam usługę eMMC u mnie Jak jest z Samsungami i certami ? inne modele też da radę ? w lutowaniu problemu nie ma, obsłudze softów też nie. Nigdy nie chciało mi się tego robić, poza starymi HTC i Samsungami na pierwszym riffie.
  • #9 16777526
    misiekelk
    Poziom 24  
    Dla siebie i swoich telefonów warto.Dla klienta już różnie .Ostanio robiłem kilka szt desire 820 nowe kości i zjazd.Kasa się zwraca ale powoli.No i jeszcze odzysk danych to lepsze pieniądze .Wszystko idzie ogarnąć certy qcn .
  • #10 16856889
    lazar
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Ja mam to samo, jeśli ktośs z was oferuje naprawę tego w rozsądnych pieniądzach to się zdecyduję.
  • #11 17662298
    Marek Sp
    Poziom 20  
    Ocena: 139
    Fajnie że fachowcy się wypowiedzieli ale ... jakie i gdzie kupić takie pamięci ? A jakie oprogramowanie i jak wgrać ? Syna telefon się uceglił i nie widzi go PC wiec oprogramowania przez USB nie wgram.
  • REKLAMA
  • #12 17662407
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Musisz zanieść telefon do fachowców lub zainwestować kilkaset złotych w sprzęt i zdobyć wiedzę.
  • #13 17662432
    Marek Sp
    Poziom 20  
    rozbawiłeś mnie podobnie jest z elektroniką samochodową czasem pierdołka a już robią wielka tajemnice np. przy immooff , rozumiem ze z tego żyjecie tylko bez przesady.
  • #14 17662468
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1301
    Kosci dostepne u chinczykow czy czasem na Allegro - ok 50zl. Programator z adapterami - ~1000-1500zl. Hotair - na upartego ok ~500 + pierdoly typu topnik itp. Do tego wypadalo by pocwiczyc na trupach wylutowanie albo usuniecie starej kosci tak, zeby nie uszkodzic pol lutowniczych pod spodem (eMMC czesto zalewane sa roznym syfem ktory utrudnia prace) i cos zeby wgrac oprogramowanie, kalibracje i naprawic IMEI - koszty sprzetow to tez ~800zl, ale mozna od biedy zastosowac jakies "darmowe" rozwiazania.

W niektorych przypadkach mozna obejsc sie bez programatora jesli po wlutowaniu nowej kosci telefon wystawi jakis ciekawy interfejs, 9006 (eMMC storage) czy 9008 jesli dostepne sa publicznie loadery i soft, badz jesli mozna sie wspomoc karta pamieci z ktorej da sie odpalic bootloader.

Tak czy inaczej, dla naprawy jednego urzadzenia nieoplacalne a generalnie, w przypadku tego modelu w ogole nieoplacalne. Do tego, jesli PC _w ogole_ nic ci nie wykrywa a telefon w ogole nie odpala to problem raczej bedzie lezal gdzie indziej.

Mozna by zasugerowac poszukanie sobie dawcy za grosze, np z peknietym LCD, ale trzeba miec swiadomosc, ze padajace eMMC to czesty problem wiec pewnie za jakis czas i tak sie na to trafi.
  • #15 17662491
    Marek Sp
    Poziom 20  
    BGA kładłem panowie i widzę juz jak to jest zrobione, sprzęt mam nawet mikroskop ale ... chyba rzeczywiście nie warto się męczyć. W tej chwili wyświetla się logo a w górnym rogu widać zmieniający się napis numer kodu błędu i boot verification fail cause different hash niestety telefon ani się nie zgłasza pod linuksem ani nie widzi go windows
  • #16 17662515
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Skoro juz masz uśmiech na buzi po tym rozbawieniu, to kup urządzenia o których pisał kolega i zrób to sam.
    Lub poszukaj lokalnego Janusza który ma w domu kilka programatorow i za dwa piwa zrobicie razem.
    Temat zamykam gdyż dalsze pisanie lub pytania nie mają najmniejszego sensu.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z telefonem LG H440N, który po aktualizacji Androida wyświetla komunikat "Boot verification fail! cause different_hash" i restartuje się. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, w tym uszkodzenie pamięci eMMC, co jest powszechnym problemem w modelach serii Hxxx. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami związanymi z próbami wgrania oprogramowania oraz naprawą, wskazując na potrzebę wymiany pamięci eMMC oraz użycia odpowiednich narzędzi i oprogramowania. Wskazówki dotyczą także możliwości samodzielnej naprawy lub skorzystania z usług specjalistów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA