logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zdalne sterowanie smartfonem

tczt 02 Cze 2017 12:29 5040 5
REKLAMA
  • #1 16508296
    tczt
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Cześć! Chciałbym połączyć ze sobą dwa smartfony siecią tak, bym mógł zdalnie sterować jednym z nich. Sterowanym smartfonem miałby być w tym przypadku zrootowany LG GT540 na systemie CyanogenMod 7.2.0, wersja android 2.3.7. Smartfonem sterującym ma być HTC One m7 na oryginalnym systemie i bez roota.
    Na LG zainstalowałem droid VNC server, a na HTC - VNC Viewer. I działa, na HTC wyświetla się ekran z LG i mogę nim swobodnie sterować, ale tylko gdy mam oba smartfony podłączone pod tą samą sieć wifi. Jeśli wyłączę wifi w HTC i włączę transfer komórkowy, telefony rozłączają się i nie da się ich w ten sposób połączyć. Co robię nie tak?
  • REKLAMA
  • #2 16508304
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2675
    Przez wifi urządzenia się w jednej podsieci. W przypadku danych komórkowych już tak nie jest.
  • REKLAMA
  • #3 16508310
    tczt
    Poziom 2  
    Tylko co mam zrobić, by móc sterować zdalnie urządzeniem w momencie, kiedy jest on w innej sieci? Chciałbym jeden telefon zostawić w domu, a z drugim wyjść na miasto mając dostęp do telefonu, który został w domu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16508358
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2675
    Skorzystać z VPN-a (sieć wirtualna) lub użyć innego programu który pozwala na łączność przez sieć komórkową (serwer pośredniczący).
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 16509453
    wampirek
    Poziom 18  
    Ocena: 12
    Ewentualnie mozesz telefony po hamachi spiąć przez VPN tak jak kolega mówił.
  • #6 16511678
    tczt
    Poziom 2  
    Dzięki wielkie, koledzy. Skorzystałem z hamachi, i połączyłem telefony za pomocą VPN.
    Problem rozwiązany, temat do zamknięcia. :)
REKLAMA