Witam
Dostaliśmy na zaliczenie przedmiotu kilka zadań z obwodami elektrycznymi do zrobienia. Są to pewnie zadania łatwe, ale jak ktoś widzi coś takiego po raz pierwszy to nie wie jak zacząć. Niestety profesor jechał samą teorię, ponieważ stwierdził, że obwodów elektrycznych powinniśmy się nauczyć sami.
Nie proszę o rozwiązanie tych zadań!!! Prosiłbym tylko w miarę możliwości o wskazanie drogi. (np. wypisanie w punktach co trzeba zrobić albo coś). Jeśli czegoś nie będę wiedział to wtedy dopytam
Bardzo proszę o pomoc
Naprawdę chcę się tego nauczyć, bo planuję połączyć mój główny kierunek (programowanie) z elektroniką.
Tutaj zadania:
Tutaj coś próbowałem robić(pierwsze zrobione ale nie wiem czy dobrze, a przy drugim utknąłem bo nie wiem co dalej):
Nie proszę o rozwiązanie tych zadań!!! Prosiłbym tylko w miarę możliwości o wskazanie drogi. (np. wypisanie w punktach co trzeba zrobić albo coś). Jeśli czegoś nie będę wiedział to wtedy dopytam
Bardzo proszę o pomoc
Tutaj zadania:
Tutaj coś próbowałem robić(pierwsze zrobione ale nie wiem czy dobrze, a przy drugim utknąłem bo nie wiem co dalej):