Witam
Poszukuje TV 55-60 cali VA 4K 120Hz z jak najlepszym obrazem i dobrym HDR w cenie do 6000 zł.
Na chwilę obecną na oku mam 2 modele do 6000 zł:
Samsung UE55MU7042
Sony KD-55XE8599
oraz 2 modele ponad 6000 zł z tym że polowałbym na promocje:
Panasonic TX-58EX780E
Sony KD-55XE9005
Różnica pomiędzy najtańszym (samsung) i najdroższym (Sony xe9005) to 1500 zł.
Czy różnica w jakości obrazu warta takiej dopłaty?
Aktualnie posiadam plazmę Panasonic 42PV80 i LCD Sony 32W5500 (oba 100 Hz).
Ja oglądam głównie SF i staram się w jak najlepszej jakości. Nie gardzę również sportem (piłka siatkowa).
Żona głównie tv z kablówki (często jakości SD).
Czy na kanałach SD różnica będzie duża w jakości pomiędzy plazmą a tymi LCD?
Nie gram, więc imput lagi nie nie interesują.
Czy te w/w tv obsługują (lub będą obsługiwać po aktualizacji) youtube 4K HDR?
TV kupuje jak widać po modelach średnio co 8 lat, więc chciałbym wybrać coś co za kilka lat nie będzie tylko wyświetlaczem (tak skończył Panasonic który nie miał dvb-t i dvb-c).
Czy warto iść w androida Sony, czy system innego producenta + TV BOX ? (jak długo Sony aktualizuje androida?)
Czy w ciągu kilku miesięcy w tym przedziale cenowym pojawi się jakiś model który może zamieszać?
W grę wchodzą tylko TV marki Panasonic, Sony, Samsung i tylko ze sklepów stacjonarnych (warunek małżonki
).
Chyba że ukaże się jakaś perełka innej firmy np Philips,LG OLED 4K w tej cenie
Na chwilę obecną niektóre sklepy dokładają do TV soundbary za 1zł, więc szybka pomoc mile widziana .
Testy czytałem (stąd w zestawieniu panasonic ex780 i sony xe 9005), jednak osoby które na co dzień obcują w tymi tv więcej mogą powiedzieć niż syntetyczny test.
I pytanie na koniec, lan w tych tv to 100Mbs czy 1 Gbs?
Poszukuje TV 55-60 cali VA 4K 120Hz z jak najlepszym obrazem i dobrym HDR w cenie do 6000 zł.
Na chwilę obecną na oku mam 2 modele do 6000 zł:
Samsung UE55MU7042
Sony KD-55XE8599
oraz 2 modele ponad 6000 zł z tym że polowałbym na promocje:
Panasonic TX-58EX780E
Sony KD-55XE9005
Różnica pomiędzy najtańszym (samsung) i najdroższym (Sony xe9005) to 1500 zł.
Czy różnica w jakości obrazu warta takiej dopłaty?
Aktualnie posiadam plazmę Panasonic 42PV80 i LCD Sony 32W5500 (oba 100 Hz).
Ja oglądam głównie SF i staram się w jak najlepszej jakości. Nie gardzę również sportem (piłka siatkowa).
Żona głównie tv z kablówki (często jakości SD).
Czy na kanałach SD różnica będzie duża w jakości pomiędzy plazmą a tymi LCD?
Nie gram, więc imput lagi nie nie interesują.
Czy te w/w tv obsługują (lub będą obsługiwać po aktualizacji) youtube 4K HDR?
TV kupuje jak widać po modelach średnio co 8 lat, więc chciałbym wybrać coś co za kilka lat nie będzie tylko wyświetlaczem (tak skończył Panasonic który nie miał dvb-t i dvb-c).
Czy warto iść w androida Sony, czy system innego producenta + TV BOX ? (jak długo Sony aktualizuje androida?)
Czy w ciągu kilku miesięcy w tym przedziale cenowym pojawi się jakiś model który może zamieszać?
W grę wchodzą tylko TV marki Panasonic, Sony, Samsung i tylko ze sklepów stacjonarnych (warunek małżonki
Chyba że ukaże się jakaś perełka innej firmy np Philips,LG OLED 4K w tej cenie
Na chwilę obecną niektóre sklepy dokładają do TV soundbary za 1zł, więc szybka pomoc mile widziana .
Testy czytałem (stąd w zestawieniu panasonic ex780 i sony xe 9005), jednak osoby które na co dzień obcują w tymi tv więcej mogą powiedzieć niż syntetyczny test.
I pytanie na koniec, lan w tych tv to 100Mbs czy 1 Gbs?