spoko sofcik mam juz boota mam eprom mam wgralem i teraz nawet sie nie wlancza co zrobilm nie tak wgraelm eprom + soft zdjolem simlocka i liopa nie wlancz sie nawet nie slychac buuuuuuuu????
przed wgranie chodzi bynajmniej sie wlanczaa potem nic nie bylo widac na lcd a potem robil buuuuuu jak to simens a teraz nic nawet nie blysnie masz moze jakis sprawdzony komplecik do tego modelu czyli soft eproom i booota ??
A co tu duzo pisac? Soft do tornado pod siemensy to nic innego jak zubozala FREIA W wiekszosci przypadkow z c60 pomaga solucja viho, uzyj opcji szukaj a wszystkiego sie dowiesz.
pepiiss mam problem z wysłaniem tego meila wywala mi błąd:
"Z przykrością informujemy, że nie powiodło się dostarczenie wiadomości pod adres pawel-piekarz(_at_)wp.pl
odpowiedź serwera docelowego:
host mx.wp.pl[212.77.101.4] said: 552 przekroczony maksymalny dozwolony rozmiar wiadomosci dla tego odbiorcy / message size exceeds quota for this user (#5.3.4) (in reply to RCPT TO command)"
nie doszed do mnie ten zestaw ratunkowy czy ktos moze ma cos takiego jak posatwic tego simensa bo juz mnie szlak trafia z nim dodam ze teraz nie nie che sie wlaczycz wczesniej buczal przy probie wlacz
tutaj pliki pod freia i sst: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic234821.html , tutaj repair by viho: c60_repair_by_viho Na poczatek mozesz probowac freia, jesli po viho lub plikach boneksla nadal nic to probuj sst (jesli byl soft v27 - a tak w ogole to jaki byl?).. Oczywiscie TP bedzie konieczny...
Poszukiwano oprogramowania Tornado do telefonu Siemens C60, obejmującego pełny flash, EEPROM oraz bootloader. Użytkownik próbował wgrać soft i EEPROM, jednak po instalacji telefon nie uruchamiał się, nie wyświetlał nic na LCD i nie reagował na zasilanie. Wskazano, że problem może wynikać z błędnego wgrania oprogramowania. Zaproponowano przesłanie kompletnego pakietu plików (soft, EEPROM, boot) do uruchomienia C60, jednak wystąpiły problemy z przesłaniem dużych załączników. Podano alternatywne źródła plików pod FREIA i SST oraz naprawę autorstwa Viho. Zasugerowano użycie TP (testpoint) do przywrócenia oprogramowania. Wskazano, że soft Tornado to uproszczona wersja FREIA, a dla modelu C60 często pomocne są rozwiązania Viho. Zalecane jest sprawdzenie wersji softu (np. v27) przed wyborem metody naprawy. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.