logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alternatywy dla Alcohola 120% do zgrywania zabezpieczonych płyt CD na dysk

Adili 29 Lip 2005 20:47 2566 7
REKLAMA
  • #1 1692190
    Adili
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Który z programów zgrywa obrazy płyt cd na dysk z zabespieczeniami?
  • REKLAMA
  • #2 1692231
    321Kami
    Poziom 23  
    Ocena: 6
    Clone CD, ale zdecydowanie najlepszy jest Alcohol
  • REKLAMA
  • #3 1692308
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 585
    Czemu Alcohol120% nie jest odpowiedni dla Ciebie?
  • #4 1692970
    Adili
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Bo gdy wsadziłem The Sims Abrakadabra to wyskakiwały mi informacje o błędzie odczytu sektorów. Najpierw błąd odczytu sektora 800, później 816 idt. Nie wiem dlaczego tak robi, choć płyta jest orginalna i nieporysowana.
  • #5 1693026
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Może to jest zabezpieczenie.
    Wpierw zainstaluj program A-ray scanner wykryj zabezpieczenie a następnie w Alcoholu wybierz to zabezpieczenie
  • REKLAMA
  • #6 1693081
    Yoga
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    Adili napisał:
    Bo gdy wsadziłem The Sims Abrakadabra to wyskakiwały mi informacje o błędzie odczytu sektorów. Najpierw błąd odczytu sektora 800, później 816 idt. Nie wiem dlaczego tak robi, choć płyta jest orginalna i nieporysowana.

Najprawdopodobniej to zabezpieczenie płyty. Zainstaluj sobie Alcoholera on współpracuje z Alcoholem i ustawia go do opcji jakie są wymagane dla zastosowanego na płytce zabezpieczenia.
  • REKLAMA
  • #7 1744182
    Brick_G
    Poziom 28  
    Ocena: 30
    Polecam takie ustawienia dla zabezpieczonych plyt:

Odczyt danych subkanalowych
    Ignoruj bledy odczytu
    Szybkie pomijanie blednych sektorow

dziala praktycznie zawsze
  • #8 1745138
    Michael0
    Poziom 11  
    Adili napisał:

To normalne, bo płyta jest zabezpieczona SafeDisc.
    Każdy program do kopiowania zabezpieczonych CD musi te sektory odczytać, tylko nie każdy wyświetla o nich informację (tak jak Alcohol).

Podsumowanie tematu

✨ Do zgrywania obrazów płyt CD zabezpieczonych, takich jak SafeDisc, polecany jest program Clone CD, jednak najlepszym wyborem pozostaje Alcohol 120%. Problemy z odczytem, np. błędy sektorów 800 i 816 podczas próby zgrywania oryginalnej płyty The Sims Abrakadabra, mogą wynikać z zastosowanego zabezpieczenia. W celu identyfikacji zabezpieczenia warto użyć programu A-ray scanner, który pozwala dobrać odpowiednie ustawienia w Alcohol 120%. Dodatkowo, program Alcoholer współpracuje z Alcohol 120%, automatycznie konfigurując go pod kątem wykrytego zabezpieczenia. Zalecane ustawienia dla zgrywania zabezpieczonych płyt to odczyt danych subkanalowych, ignorowanie błędów odczytu oraz szybkie pomijanie błędnych sektorów, co zwiększa skuteczność kopiowania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA