logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć kamerę Samsung VP-D19 do laptopa DELL przez AV USB Grabber? Brak dźwięku.

EcoMan 14 Cze 2017 22:07 1017 9
REKLAMA
  • #1 16530313
    EcoMan
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Witajcie.
    Po wielu latach postanowiłem podłączyć kamerę Samsung VP-D19 do laptopa DELL aby poprzegrywać kasetki MiniDV. Zakupiłem w tym celu AV USB Grabber. Po podłączeniu do kamery po przez kabel mini jack 3,5 mm <=> RCA pięknie mi przechwytuje obraz ale niestety nie mam dźwięku. Próbowałem poprzestawiać w ustawieniach komputera ale nic to nie dało. Podczas przegrywania filmu nagrywa się dźwięk ze wbudowanego mikrofonu w laptopie, a materiał z filmu jest wyciszony. Czy ma ktoś jakiś pomysł jak mogę rozwiązać ten problem? Komputer posiada wejście słuchawkowe, brak PCMCIA, brak podłączenia mikrofonu.
    Jak podłączyć kamerę Samsung VP-D19 do laptopa DELL przez AV USB Grabber? Brak dźwięku.
  • REKLAMA
  • #2 16530657
    Polon_us
    Poziom 42  
    Ocena: 1278
    Po podłączeniu całego zestawu, w ustawieniach karty Audio laptopa -> zakładka nagrywanie - nie ma dodatkowej opcji wybrania wejścia sygnału audio oprócz mikrofonu?

Sterowniki dostarczone razem z tym grabberem zostały poprawnie zainstalowane?
    W Menadżerze Urządzeń nie ma sygnalizacji jakiś nieprawidłowości?
  • REKLAMA
  • #3 16531096
    EcoMan
    Poziom 9  
    Zainstalowałem wszystko co trzeba. Sterownik, program do obsługi, aktualizacje itp. Podpiąłem 3,5 mm mini jack na 3 x RCA męskie, 3,5 mm mini jack na 2 x 3 RCA męskie itp. i nic. Nawet już w ustawieniach kamery patrzyłem ale niestety to nic nie dało.
  • REKLAMA
  • #4 16531174
    Polon_us
    Poziom 42  
    Polon_us napisał:
    w ustawieniach karty Audio laptopa -> zakładka nagrywanie - nie ma dodatkowej opcji wybrania wejścia sygnału audio oprócz mikrofonu?

A to kolega sprawdził?
    To jest bardzo istotne. Tam powinna być możliwość zmiany urządzenia nagrywającego dźwięk.
    W laptopach zwykle jest tam tylko mikrofon.
  • #5 16531270
    EcoMan
    Poziom 9  
    Jak najbardziej. W regulacji głośności wszystko pozmieniane, zaktualizowane . Nie mam kompletnie pomysłu co i jak. Na zdjęciu nr 2 były zaznaczane wszystkie opcje.
    Jak podłączyć kamerę Samsung VP-D19 do laptopa DELL przez AV USB Grabber? Brak dźwięku. Jak podłączyć kamerę Samsung VP-D19 do laptopa DELL przez AV USB Grabber? Brak dźwięku. Jak podłączyć kamerę Samsung VP-D19 do laptopa DELL przez AV USB Grabber? Brak dźwięku.
  • #6 16531883
    simhak
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 336
    Foto 2: mikser stereo wyłączony. Włącz go.
  • #7 16532192
    EcoMan
    Poziom 9  
    Został ten mikser włączony ale nadal nie mam dźwięku :(
  • REKLAMA
  • #8 16532695
    Polon_us
    Poziom 42  
    Sądzę, że należałoby na wszelki wypadek sprawdzić, czy dźwięk w ogóle wychodzi z kamery.
    Kolega ma możliwość podłączenia jej do telewizora z wejściem Composite?
    To byłaby najlepsza droga sprawdzenia.

Druga sprawa - przejrzałem kilka instrukcji różnych grabberów.
    W paru z nich była adnotacja, że urządzenie nie jest kompatybilne z Win 8.
    I również można domniemywać, że z Win10.
    Jaki system ma ten laptop?

Kolega mógłby podać producenta i model laptopa?
    Chciałbym coś sprawdzić.
  • #9 16535557
    EcoMan
    Poziom 9  
    Posiadam Windows 10. Jeżeli chodzi o model komputera to DELL Inspiron 5567.
  • #10 16536208
    Polon_us
    Poziom 42  
    Polon_us napisał:
    Sądzę, że należałoby na wszelki wypadek sprawdzić, czy dźwięk w ogóle wychodzi z kamery.

Kolega to sprawdził?

Nie używam Windows 10, ale podejrzewam, że ma coś takiego jak tryb kompatybilności.
    Proszę sprawdzić, czy zmiana na tryb zgodności z wcześniejszymi wersjami Windows coś zmieni.
    Po zmianie trybu kompatybilności sugerowałbym restart komputera.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik podłączył kamerę Samsung VP-D19 do laptopa DELL Inspiron 5567 za pomocą AV USB Grabber, aby zgrać kasetki MiniDV. Mimo prawidłowego przechwytywania obrazu, dźwięk nie jest rejestrowany, a zamiast tego nagrywa się dźwięk z wbudowanego mikrofonu laptopa. Użytkownik sprawdził ustawienia audio, zainstalował odpowiednie sterowniki, a także próbował różnych kabli, jednak problem nadal występuje. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie, czy dźwięk wychodzi z kamery oraz możliwość zmiany ustawień nagrywania dźwięku w laptopie. Zwracają również uwagę na potencjalne problemy z kompatybilnością grabbera z systemem Windows 10.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA