Szukałem już chyba wszędzie i próbowałem wszystkiego, więc ostatecznie zmuszony jestem założyć tutaj temat. Uczę się programować stmy na "rejestrach". Utknąłem przy próbie włączenia przerwań zewnętrznych na pinie PA1 (pull-up, zbocze opadające). Jeżeli chodzi o sposób testowania to sprawdzam w STMStudio wartość zmiennej tmp, która powinna się inkrementować w każdym przerwaniu. Próbowałem też włączać LEDa na innej linii, więc sposób sprawdzania nie ma tu nic do rzeczy. Przerwanie od SysTicka działało bez problemów.
Oto kod:
UPDATE
Sprawdziłem w ST-Link Utility czy w komórce pamięci 0x00000054 odpowiedzialnej za EXTI[1:0] coś jest i niestety jest pusto. Przy włączaniu/wyłączaniu przerwań od SysTicka zmieniają się wartości, a tutaj nic. Wydaje mi się, że ustawienia rejestrów są dobre, tylko z jakiegoś powodu przerwania nie chcą się włączyć. Tylko dlaczego?
Oto kod:
Kod: C / C++
UPDATE
Sprawdziłem w ST-Link Utility czy w komórce pamięci 0x00000054 odpowiedzialnej za EXTI[1:0] coś jest i niestety jest pusto. Przy włączaniu/wyłączaniu przerwań od SysTicka zmieniają się wartości, a tutaj nic. Wydaje mi się, że ustawienia rejestrów są dobre, tylko z jakiegoś powodu przerwania nie chcą się włączyć. Tylko dlaczego?