logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Oki MB471W - Czy można ponownie zresetować bęben po 25000 wydruków?

Wojteksw49 20 Cze 2017 22:24 2319 2
REKLAMA
  • #1 16541818
    Wojteksw49
    Poziom 15  
    Ocena: 37
    Jakiś czas temu wykonywałem już reset bębna drukarki Oki MB471W przy przebiegu około 7000 wydruków, teraz drukarka ponownie domaga się wymiany bębna, wykonałem około 25000 wydruków, wydruki jeszcze bardzo ładne.
    Teraz pytanie czy mogę ponownie dokonać reset z tym samym bębnem, czy kupić nowy?
    Czy instalując nowy, tez muszę robić reset, czy nowy bęben ma wmontowany bezpiecznik do resetu?
    Kupując nowy bęben, lepiej stosować oryginalny Oki, czy można kupić zamiennik.
  • REKLAMA
  • #2 16549175
    leeart

Poziom 35  
    Ocena: 433
    Wojteksw49 napisał:

czy mogę ponownie dokonać reset z tym samym bębnem, czy kupić nowy?

Obie odpowiedzi są dopuszczalne.
    " Czy instalując nowy, tez muszę robić reset, czy nowy bęben ma wmontowany bezpiecznik do resetu?"
    Nie, chyba że niema chipa, chip powinien być w montowany zwłaszcza w org.
    "Kupując nowy bęben, lepiej stosować oryginalny Oki, czy można kupić zamiennik"
    Obie odpowiedzi są dopuszczalne.- Aczkolwiek problem może być z wydajnością i jakością obrazu.
    Konto firmowe:
    LEE-CAN SERWIS
    PLAC CZERWCA 1976R NR 2 LOK 06, Warszawa, 02-495 | Tel.: 502XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: serwisdrukarki.pl
  • #3 16549417
    Wojteksw49
    Poziom 15  
    Ocena: 37
    Dzięki za odpowiedź, dokonałem już resetu bębna, oraz założyłem nowy oryginalny toner.
    Jeszcze muszę pewnie dokonać małego czyszczenia, bo na krawędzi papieru po prawej stronie pojawiają się 3 czarne placki wielkości około 5 mm, są one rozmieszczone w odległości 9 cm od siebie. Niestety nie wiem gdzie mogę oczyścić, aby to znikło.
REKLAMA