logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iPhone 6 wykrywa ładowarkę, ale nie ładuje się

Myfon 24 Cze 2017 15:32 51225 4
REKLAMA
  • #1 16548245
    Myfon
    Poziom 9  
    Ocena: 11
    Telefon rozładował się, podłączyłem go pod ładowarkę wieczorem, po całej nocy na ekranie wyświetla się jedynie pusta bateria. Telefon wykrywa ładowarkę, bo po odłączeniu dodatkowo pojawia się grafika z kablem sugerująca podłączenie pod ładowarkę. Wyczyściłem port z wszelkich paprochów ale sytuacja się nie zmieniła. Próbowałem wykonać tak zwany hard reset ale też nic się nie dzieje. Przeszukałem internet w poszukiwaniu rozwiązania tego problemu ale wszystko co znalazłem nie podziałało.
    Próbowałem ładować z różnych gniazdek, z komputera, przy użyciu różnych kabli i ładowarek, ale nic nie pomaga.
    Czy pozostaje mi wybrać się z nim do serwisu czy może tylko wymienić baterię i jeżeli problem nie zniknie to wtedy dalej kombinować?
  • REKLAMA
  • #2 16548289
    gsmowiec
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 128
    barteksmrek napisał:

Iphony nie mają wymiennych batri.

Nie pisz głupot jak się nie znasz.

Do autora:
    Jak najbardziej udaj się do dobrego serwisu gdzie sprawdzą czy to bateria jest do wymiany.Ogolnie przyczyn może być wiele i na odległość cieżko cokolwiek powiedzieć.
  • REKLAMA
  • #3 16548293
    Myfon
    Poziom 9  
    barteksmrek napisał:
    Myfon napisał:
    czy może tylko wymienić baterię

Iphony nie mają wymiennych batri.

Oczywiście, że mają tylko trzeba telefon rozkręcić. Na allegro jest mnóstwo baterii do kupienia razem z zestawami potrzebnych narzędzi.
    barteksmrek napisał:
    Podłącz i zostaw na noc. odłącz i uruchom telefon.

Nie wydaje mi się żeby to jakoś pomogło, bo normalnie po podłączeniu ładowarki telefon powinien się uruchomić, a on tylko wyświetla tą animację ładowania na całym ekranie.
    Teraz spróbuję go zostawić na dłuższy czas pod ładowarką, chociaż niby leżał dziś całą noc i nic się nie zmieniło.

Prawdopodobnie kupię baterię i ją wymienię, bo będzie mnie to kosztowało poniżej 50 złotych i sprawdzę czy pomogło, bo w serwisie policzą mi za to kilka stów :|

Dodano po 1 [godziny] 52 [minuty]:

Jeszcze dodam, że tak wygląda ekran gdy spróbuję uruchomić telefon:

iPhone 6 wykrywa ładowarkę, ale nie ładuje się

A po podłączeniu ładowarki wygląda tak samo tylko znika kabelek i błyskawica, a bateria nie idzie w górę i telefon się nie uruchamia. Ładowarka i kabel są w pełni sprawne.
  • REKLAMA
  • #4 16549523
    spicter
    Poziom 23  
    Ocena: 65
    Wymień baterię.

Jeśli nie będzie efektu naprawy, możesz mieć uszkodzony układ chargera - odpowiedzialnego za sterowanie ładowaniem telefonu IC U2 1610A2.
  • #5 16550349
    Myfon
    Poziom 9  
    Problem sam się rozwiązał. Klikałem sobie losowo guzik uruchamiania telefonu i nawet na niego nie patrzyłem i nagle się włączył. Wskazywał 10% baterii, a po podłączeniu pod ładowarkę od razu skoczyła na 77%. Przesiedział noc na ładowarce i dzisiaj już działa jak wcześniej.
REKLAMA