logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Iphone 6s - Iphone wykrywa ładowarkę, ale bateria się nie ładuje

Deopolis 11 Kwi 2019 00:07 4227 3
REKLAMA
  • #1 17898669
    Deopolis
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Od 2 dni mam problem z moim iPhone'm. Ostatnio zauważyłem, że pomimo podłączena go do ładowarki nie ładuje się. Szukałem na różnych forach odpowiedzi na to pytanie, lecz nie znalazłem. Gdy telefon się rozładował pojawiła się bateria na ekranie i pod nią biały kabel sugerujący podłączenie do ładowania. Gdy wkładam ładowarkę do iphone ten kabel znika, lecz bateria zostaje i się nie ładuje. Może miał ktoś taką sytuacje i wie jak to rozwiązać lub co jest przyczyną czegoś takiego.
  • REKLAMA
  • #2 17898681
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2090
    Masz oryginalny kabel ?
    Jak na tym kablu podepniesz pod gniazdo USB w PC to wykrywa telefon w PC i ładuje go ?
    Telefon nie był zalany ?
    Gniazdo w telefonie nie jest czymś zapchane ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 17903648
    kociol96
    Poziom 22  
    Ocena: 45
    Sprawdź na innej ładowarce i innym kablu, przyjrzyj się czy kabel nie opiera się na etui (o ile takie jest), czasami kabel blokuje się na etui i nie dociska się do końca.
    Zostaw podłączony telefon na dłużej, czasami trzeba odczekać aż telefon "zaskoczy".
  • #4 18141159
    Deopolis
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Okazało się, że miałem drugi kabel, którym lądowałem telefon i był on nieoryginalny. Gdy wyjąłem z pudełka od IPhone nowy, nieużywany kabe telefon zaczął się bez problemy ładować
REKLAMA