Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Honda civic gen VIII - Prędkościomierz honda civic 2007 type s

Tobi1980 24 Jun 2017 20:49 5223 2
    Tobi1980
    Level 1  
    Witam jestem kompletnie nowy, mam problem z moją honda civic 2007 type s 2.2 diesel. A mianowicie kilka miesięcy temu zmieniałem sprzęgło na warsztacie kiedy odebrałem samochód miałem problem z wbiciem piątego biegu podczas jazdy po kilku miesiącach sprawdziłem skrzynie i okazało sie ze nie ma w niej oleju kompletnie, wiec zmieniłem uszczelkę i wlalem olej po czym włączyłem silnik i komputer pokazał mi dwie kontrolki power stering i check system (prędkościomierz przestał działać cały czas pokazuje 0 jak i odłączyło mi wspomaganie kierownicy) wymieniłem wiec sensor prędkości który jest przy skrzyni i odczuwalnie wspomaganie wróciło ale kontrolka swieci natomiast prędkościomierz nadal wskazuje tylko 0 dodam ze po wymianie sensora przy skrzyni zresetowalem komputer ale błąd nadal sie wyświetla na konsoli inne zegary działają. Błagam o pomoc bo nie stać mnie na odstawienie samochodu na warsztat.
    mrx2000
    Level 16  
    Nie wiem jaki jest patent w Twojej Hondzi bo w niektórych wozach z osobna można kupić impulsator, a osobno napęd impulsatora i podejrzewam, że mogłeś tego drugiego nie wymienić, a tam właśnie może tkwić przyczyna tym bardziej, że oleju nie było.
    automobilklub
    Level 17  
    Nie bardzo rozumiem o jakiej uszczelce mówisz, nie ma żadnej między skrzynią a silnikiem...
    Jaki błąd jest wyświetlany? Czego używasz do diagnostyki? Honda HDS-a?
    Sprawdź bezpieczniki: nr 10 (7.5A) pod deską rozdzielczą i nr 16 pod maską.
    Jeśli sprawne, przeprowadź diagnostykę wskaźników:

1. Wyłączyć zapłon.
    2. Wymontować moduł zestawu wskaźników (szybkościomierz).
    3. Rozłączyć złączkę 12-stykową modułu zestawu wskaźników (szybkościomierz).
    4. Wykonaj testy według tabeli: Honda civic gen VIII - Prędkościomierz honda civic 2007 type s