logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Stacja ZHAOXIN 858 HOT-AIR za 130-140 zł do sporadycznych prac domowych - opinie?

lolek2417 24 Cze 2017 20:50 3021 3
REKLAMA
  • #1 16548904
    lolek2417
    Poziom 14  
    Ocena: 75
    Witam Was, chciałbym się dowiedzieć czy Stacja na gorące powietrze HOT-AIR 858
    produkcji firmy ZHAOXIN jest według Was dobrym wyborem ?
    Głównie miałaby służyć w warunkach domowych przy sporadycznych pracach , czy np. przy wymianie gniazda microusb ( ładowania ) w urządzeniach elektronicznych .
    Kosztuje teraz obecnie koło 130-140 zł.
    Czy według Was w stosunku jakość do ceny jest to dobry wybór ?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16548958
    DTRQ
    Poziom 13  
    Ocena: 18
    Witam!
    Ja posiadam 858D jakiś czas, i szczerze powiem że za te pieniądze to spoko. Cenowo i jakościowo też jest OK. Wymieniałem parę złączy MicroUSB, jakieś mniejsze elementy SMT. Ogólnie jest spoko. Do większych scalaków już trzeba większe dysze, preheater itp. Kup sobie też jakąś podstawkę-uchwyt do płytek i taśmę która będzie ci osłaniać inne elementy podczas lutowania (ja mam jakąś miedzianą, ale może być też kepton (jakoś tak)). I też jakiś uchwyt do kolby, bo wygodniej się robi.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16558188
    psine.pl

Specjalista Serwis Elektroniki
    Ocena: 328
    Pisałem o tym już wiele razy...
    Nie ma znaczenia ile wydasz na stację hot air... Te tanie i tak działają na zasadzie (na oko).
    A te drogie to wydatki rzędu tyś. PLN :D
    Ergo kup jakąkolwiek i naucz się nią posługiwać.

Wiadomo te trochę droższe mogą mieć to i owo lepiej zrobione... ale czasem kupisz kilka tych tanich i w rzeczywistości to to samo :D pod względem czasu użytkowania.

Osobiście wolę te starsze stacje bez "cyrkulatora" powietrza (odnoszę wrażenie, że ten cyrkulator utrudnia lutowanie otwartą dyszą.

Pozdrawiam
    Marek
    Konto firmowe:
    PSINE.PL
    ul.Karczówkowska 8A, KIELCE, 25-019 | Strona WWW: https://www.psine.pl
REKLAMA