logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dźwięku w tylnych głośnikach BMW E39 po demontażu półki - TDA7375? Jak sprawdzić?

michal.orzel 24 Cze 2017 23:56 1185 2
REKLAMA
  • #1 16549244
    michal.orzel
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam !
    Problem z Radiem w BMW E39.
    Wymieniałem zawieszenie z tyłu, żeby sie dobrać do amortyzatorów trzeba zdemontować półkę z głosnikami, ok zdjalem.
    Głośniki odłączyłem, ale nie zmieniłem ustawień w radio na odlaczenie tylnych głośników, zmontowałem polke po 2 dniach .... efekt... tylnych głosników brak.... radio nie wykazuje błędów, brak jednak dzwieku na tylnych głosnikach .... zero.

Obstawiam ze upaliłem TDA7375 (to trzeba miec szczescie )
    Nie wiem jak sprawdza się koncówki miernikiem.
    Zamówiłem już nowy oryginał, ale jak sprawdzić ten zamontowany ???
    Z góry dziekuje !!
    Załączniki:
    • datasheet.pdf (204.81 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16550046
    SERVICE-AV
    Poziom 39  
    Ocena: 899
    Sprawdzasz czy masz zasilanie , STBY i wtedy gdy sprawna końcówka to na każdym z wyjść będzie połowa zasilania czyli około 6V
  • #3 16550909
    michal.orzel
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Dziekuje za odpowiedz, tak myslalem ze na zywym organizmie sie to sprawdza, to komplikuje troche sprawe, bo radio sklada sie z 2 czesci i obie musza byc w aucie do sprawdzenia, a tam ciasno , ciasno , ciasno... wymienie na pałę, trudno. Dam znać jaki efekt.
REKLAMA