Witam, posiada może ktoś schemat/opis wymiany rozrządu w ww. silniku?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamdrdrug napisał:Pomyłka i poprawka, z rana zaspany byłemLewy gwint na kole od pompy olejowej, radzę zakupić nową srubę. Blokady blokadami ale potrzebujesz jeszcze sciągacz do posredniego koła pompy wtryskowej, jest na stożku i latwo je uszkodzić stukając. Ważne aby wszystkie odnośniki były na wlaściwych miejscach, znaki wałków rozrządu, bedziesz widział od strony tylniej, nie łancucha
Pamietaj, zeby po demontazu listwy wtryskowej i wtryskiwaczy dobrze je zabezpieczyć, zeby nie wpadł tam syf. Dodatkowo bedziesz potrzebował uszczelke miski olejowej, uszczelke pokrywy zaworów, uszczelki kolektora ssacego, uszczelkę dekla rozrządu bądź dobry uszczelniacz silikonowy. Jezeli bedzie koniecznosc wymienienia uszczelniacza z tylu na wale to tez wymieniaj. Nowy rozrząd to wypada nowy olej i filtr
![]()
Mysle ze w internecie jest dużo powszechnych informacji na temat tej operacji, wystarczy dobrze wygooglować
rafalkoziolek napisał:Witam, ustawiłem go tak jak ma być, czyli wg schematu. Odpukać 15 000 km zrobiłem od wymiany i auto jeździ bez zarzutów.witam rastko i co zrobiles z tym znakiem jak ci sie niezgadzal