logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

zestaw antenowy z polaryzacją H/V Dipol 28/5-12/21-60 DVB-T + antena radiowa Dip

fluger 02 Lip 2017 22:07 4662 5
REKLAMA
  • #1 16565413
    fluger
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Chciałem zadać dwa pytania:

Pierwsze pytanie:
    Jak podłączyć zestaw antenowy VHF+UHF Link z anteną radiową Link ze wzmacniaczem AP-FM 18 dB Link
    Ponieważ na UHF jest wbudowana zwrotnica razem ze wzmacniaczem, a na VHF jest tylko symetryzator i chciałem zapytać, jak zamienić / dodać wzmacniacz na VHF (MUX8)? do tej anteny. Można zastosować coś takiego: APL-102 25 dB Link lub LNA-101 15dB Link?
    Czy można by to połączyć zwrotnicą ZA-204Ms FM/6-12/21-60/75 Link

Drugie pytanie:
    Jaka jest optymalna (maksymalna) odległość, długość kabla od anteny do zwrotnicy?
  • REKLAMA
  • #2 16567166
    M.Mikolajski
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Pytanie drugie - nie więcej niż 1 metr
    pytanie pierwsze - jak mawiają Niemcy "za dużo cufilu" po co tyle tych wzmacniaczy W W-wie na miejscu są silne nadajniki i w efekcie "zatkasz" - przesterujesz sygnał nie wiem skąd taka silna wiara w narodzie że wzmacniacze uczynią cuda - co chwila ktoś pisze że pcha do instalacji wzmacniacze i nie rozumie dlaczego mu nie działa - najpierw złap sygnały pasywnie ta antena radiowa to istne mistrzostwo świata dobra na większe odległości od nadajnika, z anteny tv wyjmij wzmacniacz i wstaw symetryzator - strasznie skomplikowałeś - reasumując ten zestaw miałby uzasadnienie w odl. conajmniej 50 km ja z odległości 25 km w terenie zabudowanym - blokowisko- z trzeciego piętra odbieram swobodnie na małej antenie typu biqad
  • REKLAMA
  • #3 16568344
    fluger
    Poziom 16  
    Dzięki za odpowiedź. Zapominałem dodać że ta instalacja nie jest pod Warszawę, tylko pod Łosice w odległości ok. 60 km.

Jak by można było połączyć tą antenę tv z radiową?
  • REKLAMA
  • #4 16576395
    M.Mikolajski
    Poziom 15  
    Coś mi nie pasuje- to gdzie jest ta instalacja w W-wie czy gdzie? w twoim okienku jest lokalizacja Warszawa... ?? przecież pod bokiem masz nadajnik w Raszynie :!:
  • REKLAMA
  • #5 16579603
    fluger
    Poziom 16  
    Tak, ale jeszcze "działka".
  • #6 16582384
    M.Mikolajski
    Poziom 15  
    Chłopie takie nieprecyzyjne cykanie fragmentami danych o lokalizacji jak wyrywane psu z gardła może skończyć się naganą moderatora - zanim przystąpimy do zadawania pytań podajemy pełne dane informacyjne dot miejscowości, lokalizacji, wysokości anteny ,kierunku propagacji i innych które pomogą w prawidłowy sposób ocenić sytuację sformułowanie typu "tak ,ale jeszcze działka "niczego nie wnosi do sprawy gdzie ona na księżycu?
REKLAMA