logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp sf-7800 - błąd U2 - nie działa reset kodem 14, co robić?

Lept_0n 07 Lip 2017 13:45 1095 2
REKLAMA
  • #1 16573648
    Lept_0n
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Po włączeniu kopiarki od razu pulsuje mi błąd U2, próbowałem zgodnie z książką serwisową skasować ten błąd kodem 14, ale chyba coś źle robię bo mi to nie działa.
    Wciskam kolejno przyciski: "C" potem "INTERRUPT" potem "0" potem "INTERRUPT" i nic się nie dzieje, dalej pulsuje U2, więc nie mam jak wpisać kodu 14, czy to może być wina że może nie działa przycisk "C"? bo jak wciskam przycisk "0" to wyświetla mi kolejno trzy liczby: 28, 83, 57.
    Kopiarkę tą dostałem i jestem w tym temacie zielony, dostałem też druga identyczną, ale mieli coś tylko i nie pobiera papieru wyrzucając błąd P, pewnie podajnik nie daje rady pobrać kartki, może z dwóch kopiarek dałoby radę jedną zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 16573990
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 833
    Tutaj masz odpowiedź.

C.
  • #3 16575590
    Lept_0n
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Dzięki, fajna strona. Jak dokładniej przejrzałem manuala to też to tam napisali. Lipnie że bateria jest lutowana, więc zamieniłem całą płytkę i błąd sam znikną, nie trzeba było kasować, ale okazało się że faktycznie przycisk "C" nie działa, jak i klawiatura niedomaga, oraz także nie pobiera papieru, złom. Chętnie oddam je za darmo, może chce ją ktoś na części?
REKLAMA