logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opis wyprowadzeń pinów głowicy UNITRA WZT ZTG 65.32 do odbiornika TV analogowej

analogman1990 11 Lip 2017 22:03 2304 7
REKLAMA
  • #1 16582016
    analogman1990
    Poziom 7  
    Ocena: 8
    Witam.
    Niedawno znalazłem głowice od telewizora typ. ZTG 65.32. Problem jest taki że nie mogę znajść opisu wyprowadzeń głowicy. Chciałbym z niej zrobić jak najprostrzy odbiornik telewizji analogowej. Zwracam się o pomoc do was.
    Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • Opis wyprowadzeń pinów głowicy UNITRA WZT ZTG 65.32 do odbiornika TV analogowej FB_IMG_1499702983503.jpg (2.95 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16582046
    brofran
    Poziom 41  
    Ocena: 1395
    analogman1990 napisał:
    zrobić jak najprostrzy odbiornik telewizji analogowej

Tylko po co ? W Polsce nikt w tym systemie nie nadaje już . :cry:
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 16582751
    analogman1990
    Poziom 7  
    Ocena: 8
    brofran napisał:
    Tylko po co ? W Polsce nikt w tym systemie nie nadaje już .

Wiem wiem ale oto się nie martw, chcę po prostu zbudować sobie taki odbiornik w stylu jak ten:

https://www.youtube.com/watch?v=SDFo32g7CeM
    https://www.youtube.com/watch?v=ULZV64LigH0

Ale mniejsza z tym mi chodzi tylko o te wyprowadzenia. Aha i posiadam układ dekodujący PAL firmy Philips tda3561a wraz z notą katalogową.

Dodano po 3 [minuty]:

@mirex: Dziekuje bardzo! Znalazłem to co chciałem.

Dodano po 29 [minuty]:

@mirex: Mam do ciebie prośbe, rzucił byś okiem na to zdjęcie czy dobrze to oznaczyłem? Opis wyprowadzeń pinów głowicy UNITRA WZT ZTG 65.32 do odbiornika TV analogowej
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 16583673
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1987
    Dobrze.
    Pierwszy znak zapytania to napięcie varikapowe (1-33V).
    Drugi (?) - pin nieczynny w tym przypadku. Może wcale nie podłączony wewnątrz lub stanowi zewnętrzny punkt pomiarowy mieszacza.
  • #7 16618614
    bogred
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 276
    brofran napisał:
    analogman1990 napisał:
    zrobić jak najprostrzy odbiornik telewizji analogowej

Tylko po co ? W Polsce nikt w tym systemie nie nadaje już . :cry:

Jesteś pewien? Moja kablówka nadaje telewizję analogową, oprócz cyfrowej oczywiście.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał opisu wyprowadzeń pinów głowicy UNITRA ZTG 65.32, aby zbudować prosty odbiornik telewizji analogowej. W odpowiedziach pojawiły się linki do przydatnych zasobów oraz informacje dotyczące napięcia varikapowego i nieczynnych pinów. Użytkownik podzielił się również posiadanym układem dekodującym PAL firmy Philips (tda3561a) oraz prosił o weryfikację oznaczeń na zdjęciu. Dyskusja zakończyła się podziękowaniami za pomoc.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA