logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens CXI70 - problem z aktualizacją SWUP do wersji CX7I v54, zatrzymuje się na 37%

chincza 02 Sie 2005 12:39 927 9
REKLAMA
  • #1 1699916
    chincza
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    Witam czy może ktoś z kolegów posiada sprawdzonego swup-a z polskim w orginale jest CX7I v 43 ja zdarłem CX7I v54 ale dochodzi do 37% i staje
  • REKLAMA
  • #2 1699996
    epol
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    CXI70? Od jakiego to operatora? Wydaje mi sie,ze normlany swup pod cx70 powinien pojsc.
  • REKLAMA
  • #3 1700017
    chincza
    Poziom 21  
    epol Jak już pisałem swup nosi nazwę CX7i 540300_rus i jest zdarty z jakiejś strony wschodniej na stronie studenta jest v50 ale nie mogę z niej ściągnąć
  • #4 1700114
    epol
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    chincza napisał:
    epol Jak już pisałem swup nosi nazwę CX7i 540300_rus i jest zdarty z jakiejś strony wschodniej na stronie studenta jest v50 ale nie mogę z niej ściągnąć

Aha, moze z tego allsiemens.com zassaj ten drugi wariant i sprobuj nim czy pojdzie. Jesli tak to 300-tka tez musi isc.

EDIT:
    Na stronie siemensa widze update ale w nim chyba nie ma plki:
    http://com-download.siemens.com/download.jsp?file=96902
  • REKLAMA
  • #5 1782829
    jacek528
    Poziom 23  
    Ocena: 135
    chincza jak sobie poradziłeś z tym problemem bo mi się trafił podobny przypadek.
    Swup idzie do 37% i na tym koniec.
    Wgrywałem już v50 i v54 ale na obu taka sama sytuacja.
    Pozdrawiam
  • #6 1783062
    chincza
    Poziom 21  
    Ja poradziłem sobie idąć po najmniejszej lini oporu kupiłem SST i teraz nie mam problemu z tymi wynalazkami a zrobiłem ich ok. 25 szt
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #8 1784925
    jacek528
    Poziom 23  
    Ocena: 135
    "chincza" ale dokładniej opisz jak sobie z tym poradziłeś bo jakoś z Twojego postu nic nie wynika. Też mam SST ale chyba każdego Siemansa którego Ci przynoszą do zmiany języka nie traktujesz SST?
    No chyba, że jednak w taki sposób to robisz a to nie jest po najniższej lini oporu.
    No ale przejdźmy do sedna.
    Jeśli masz solucje własną jak postawić tego fona to podziel się z nami a ułątwi to kolejnym zdesperowanym, pechowchowym jak ja, rozwiązać ten problem.
    Może masz fulla zgranego z CX7i ?
    Pozdrawiam
  • #9 1785064
    Sir.Paulo
    Poziom 12  
    Dałem Ci link, wariant v400 on zawiera polski jezyk.

Sproboj wgrać na wyłączonym telefonie, jak na właczonym sie wywala.
  • #10 1785370
    chincza
    Poziom 21  
    Dokładniej to kupiłem orginalnego sst (nie craca) i wszystkie słuchawki śmigają na tym. Mam też dostęf do suportu co jest bardzo ważne. Nie tracę czasu na szukaniie po necie. Wcześniej miałem sst crac ale tam różnie bywało były problemy z układami Intela, a postawienie uwalonej słuchawki zajmowało różnie (2 - 4 godz). teraz max 30min
    Pozdrawiam

Doszedłem do wniosku iż lepiej jest wydać parę złotówek za sprzęt niż mówić klientom iż tego nie dam rady zrobić

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy aktualizacji oprogramowania SWUP w telefonach Siemens CXI70 do wersji CX7I v54, która zatrzymuje się na 37%. Użytkownik posiada oryginalny polski SWUP w wersji CX7I v43 i próbuje wgrać nowszą wersję v54, jednak proces aktualizacji nie postępuje. W dyskusji pojawiły się sugestie pobrania alternatywnych wersji oprogramowania, np. z serwisu allsiemens.com lub oficjalnej strony Siemens, gdzie dostępna jest wersja v56 dla CX70. Jeden z uczestników rozwiązał problem, kupując oryginalne narzędzie SST (Service Software Tool), które umożliwia sprawne i szybkie aktualizacje oraz naprawę telefonów, eliminując problemy z nieoryginalnymi lub uszkodzonymi wersjami SWUP. Zalecane jest wgrywanie oprogramowania na wyłączonym telefonie, co może zapobiec zatrzymaniu procesu aktualizacji. Użytkownicy podkreślają, że inwestycja w oryginalne narzędzia serwisowe jest bardziej efektywna niż próby obejścia problemu nieoficjalnym oprogramowaniem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA