logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens CX 70 - Wyłącza się po kilku minutach bezczynności, przyczyny?

jaco-83 13 Gru 2005 16:01 1038 9
REKLAMA
  • #1 2080023
    jaco-83
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Witam
    Mam pytanie.
    Czy powodem wyłączania się tego telefonu może być źle ściągnięty SIMLOCK:!::!:
    Ogólnie telefon działa do czasu położenia go ( nie robienia z nim nic ) na pare min. po czym zgaśnie!!?? i ponownie go trzeba załączyć!!
    Co może być tego przyczyną i co ew. zobić:?::?:
    Proszę o sugestie i dobre RADY :!::!: :D

Soft wgrany nowy i dalej to samo!!!
  • REKLAMA
  • #3 2080108
    jaco-83
    Poziom 14  
    Dzieki za namiary ale niestety nic z tego :cry:
    dziwna sprawa że nik w SIEMENSIE nawet niewie o co chodzi??!!
    Przecież to ich produkt!!
    Może jeszcze da się coś innego wymyśleć????:|
  • REKLAMA
  • #4 2080132
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2083
    Martech go naprawi bezproblemowo.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #5 2080271
    jaco-83
    Poziom 14  
    A mam pytanie, czy tylko MARTECHem da się go postawić czy da się jeszcze w inny sposób:?::?:
    Innym programem lub cóś, i czy martech jest naprawdę taki dobry i wart ceny??? Czy są jakieś podobne????
  • REKLAMA
  • #6 2080607
    epol
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    Mam podobny problem.

CXT70, wylacza mi sie po sim-locku w "papaui". Fon mial v36 podczas zdejmowania sim-locka. Aktualizacja swupem na v56 nic nie dala.

Naprawialem tez juz w Papau bloki eepromu (odtworz bloki 76,5008,5009,5077,5121,5122,5123) i dalej kapa. Fon byl rowniez flashowany Martechem na CX70 i tez k(*^ nic to nie dalo!

@tino2003, a co zrobic w Martechu, aby go naprawic?
  • #7 2080676
    tino2003
    Admin grupy GSM
    @ epol Jeżeli był oryginalnie CXT 70 to wgrać mu takiego full flasha i zaznaczyć aby wgrał też z tego samego pliku bootcore +eeprom następnie naprawić imei, jezeli podczas naprawy imei wywali błąd to wgrać jeszcze raz sam eeprom i w tedy naprawić imei, jeżeli fon nie jest uwalony HW to musi wstać. Jeszcze nie trafił mi się taki co po takich zabiegach by się nie obudził. Jeżeli nie poradzisz sobie sam martechem to odezwij się na PW :((
    @ jaco-83 Można jeszcze SST oryginałem próbować ale martech jest bezkonkurencyjny, wydałem na niego kupę kasy ale jeszcze dwa miechy i mi się zwróci, a potem będzie zarabiał na siebie naprawdę fajne pieniądze. Aktualizacje są normalnie z każdym nowym telefonem, pojawia się nowy siemens i za kilka dni martech już ma update na niego, pod tym względem SST jest daleko w tyle.
    pozdr
  • #8 2081479
    krys1
    Poziom 23  
    Ocena: 6
    mialem tez taki problem z cxv70 wylaczal sie nieraz po pol godziny byl on wtedy z simlokiem.sciagnalem z niego simloka wgralem mu nowego flasha i dalej to samo.postawilem na jedna karte podgrzalem plyte glowna na maksa myslalem ze juz go nieuruchomie ale sie udalo teraz chodzi normalnie.
  • #9 2082616
    epol
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    tino2003 napisał:
    @ epol Jeżeli był oryginalnie CXT 70 to wgrać mu takiego full flasha i zaznaczyć aby wgrał też z tego samego pliku bootcore +eeprom następnie naprawić imei, jezeli podczas naprawy imei wywali błąd to wgrać jeszcze raz sam eeprom i w tedy naprawić imei, jeżeli fon nie jest uwalony HW to musi wstać. Jeszcze nie trafił mi się taki co po takich zabiegach by się nie obudził. Jeżeli nie poradzisz sobie sam martechem to odezwij się na PW :((

Niestety osoba, ktora flashowala mi ten fon Martechem robi to odkladnie tak samo jak napisales.

Juz nie mam pomyslow :(
  • #10 2082665
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Na supporcie martecha są dwa rodzaje flashy do tej słuchawki CXT70v360400_890D
    CXT70v540400_017E próbował już jeden i drugi? bo flash musi być odpowiedni do danego modelu, nie jestem jeszcze taki obcykany w martechu ale naprawdę, jeżeli przyjmie flasha i naprawi imei to telefon powinien wstać, jeżeli nie to podejżewałbym jednak coś z HW.
    pozdr

Podsumowanie tematu

✨ Problem z telefonem Siemens CX 70 polega na tym, że wyłącza się on po kilku minutach bezczynności, co może być związane z nieprawidłowo zdjętym SIMLOCKIEM. Próby rozwiązania problemu obejmowały wgrywanie nowego softu oraz flashowanie urządzenia programem Martech, który jest polecany jako skuteczne narzędzie do naprawy tego modelu. Zaleca się wgranie pełnego flasha wraz z bootcore i eepromem, a następnie naprawę IMEI; w przypadku błędów podczas naprawy IMEI należy ponownie wgrać eeprom. Inne metody, takie jak użycie SST, są mniej efektywne. W niektórych przypadkach problem może mieć podłoże sprzętowe (HW). Użytkownicy zgłaszali, że nawet po poprawnym flashowaniu i zdjęciu SIMLOCKA problem wyłączania się telefonu utrzymywał się, co sugeruje konieczność dalszej diagnostyki sprzętowej. W jednym przypadku pomogło podgrzanie płyty głównej. Wskazane jest użycie odpowiedniego flasha dopasowanego do konkretnego wariantu modelu (np. CXT70v360400_890D lub CXT70v540400_017E).
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA