Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Huawei Y5 II Brak możliwości zalogowania na konto google

KrystianR 03 Aug 2017 00:44 8304 8
    KrystianR
    Level 2  
    Witam,
    Dziś po zrobieniu hard resetu w telefonie Huawei Y5 II telefon prosi mnie o podanie konta google które było zalogowane przed resetem. No ok podałem wszystko i po wpisaniu tego wyskakuje komunikat "Zaloguj się używając jednego z kont właściciela tego urządzenia" po czym odsyła mnie do punktu ponownego wpisania tego konta google. Na gmail przychodzi wiadomość czy jest to moje urządzenie ale po potwierdzeniu nic się nie dzieje. Wyczytałem że jest to jakaś blokada FRP. Niby da się ją obejść poprzez wywołanie przeglądarki ale w tym telefonie po przez klawiaturę się nie da. Miał ktoś podobny problem i czy jest sposób na obejście tego w inny sposób niż przeglądarka?
  • Helpful post
    Przemek2011
    Level 17  
    Spróbuj odczekać 24 godziny od ostatniej próby logowania i po tym czasie spróbuj się zalogować jeszcze raz. Nie zmieniałeś może ostatnio hasło do maila ?
    tino2003
    Admin of GSM Group
    Sprawdź czy na to konto zalogujesz się z przeglądarki na komputerze.
    Przemek2011
    Level 17  
    tino2003 wrote:
    Sprawdź czy na to konto zalogujesz się z przeglądarki na komputerze.

Skoro autorowi przychodzi powiadomienie na maila czy to jest jego urządzenie to raczej może się zalogować na to konto z poziomu przeglądarki.
    tino2003
    Admin of GSM Group
    Przemek2011 wrote:
    to raczej może się zalogować na to konto z poziomu przeglądarki.

Hasło można mieć zapisane w przeglądarce automatycznie i dlatego trzeba zrobić to manualnie aby wykluczyć lub potwierdzić, że hasło jest poprawne.
    KrystianR
    Level 2  
    Hasło było zmieniane bo było zapomnine. Logowanie na innym telefonie działa normalnie tak jak i na PC.
    tino2003
    Admin of GSM Group
    Więc pozostaje wizyta w serwisie celem usunięcia tej blokady boxem serwisowym.
    Przemek2011
    Level 17  
    Kiedy zmieniłeś to hasło?
    KrystianR
    Level 2  
    Przed hard resetem

Dodano po 16 [minuty]:

Ok Temat do zamknięcia odczekałem 24h i telefon się zalogował. Dzięki ;)