logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei Y5 II – samoczynne zamykanie aplikacji i problemy z ekranem blokady

ewelinaderucka20 08 Sty 2026 18:16 159 2
REKLAMA
  • #1 21803045
    ewelinaderucka20
    Poziom 1  
    Witam.

Posiadam Huawei Y5 II.

Problemy zaczęły się od wczoraj.

Gdy włączyłam telefon (po długim procesie włączania) okazało się, że wszystkie ikony były na kilku stronach ekranu. Chwilę zajęło mi uporządkowanie tak jak było wcześniej.

Dodatkowo, takie aplikacje jak Google Chrome, Mozilla czy Instagram po chwili użytkowania zamykały się.

Następnego dnia, gdy włączyłam telefon i chciałam odblokować, nie udało mi się. Napis "Przesuń, aby odblokować" zniknął. Nie mogłam zablokować ekranu, który ciągle się świecił. Mogłam sprawdzić powiadomienia i je usunąć, mogłam wyciszyć, podgłośnić, włączyć/wyłączyć Wi-Fi. Ale gdy chciałam wyłączyć telefon czy włączyć jakieś powiadomienie, nic nie pojawiło się na ekranie - ciągle wyświetlał się ekran blokady. Po pewnym czasie sam się wyłącza i ponownie włącza. Wówczas wszystko działa, ale tak jak wczoraj, tak jakby wywalało mnie z aplikacji.

Usunęłam niepotrzebne aplikacje, wyczyściłam dane - nic to nie dało.

Problem jak jest, tak jest. Kiedyś też wystąpiło coś takiego, ale po dniu minęło. A teraz? No nic nie działa…

Co takiego się zrobiło? Jak rozwiązać ten problem?

Pozdrawiam.
    AI: Czy telefon ostatnio upadł, został zalany albo była na nim przeprowadzana jakaś nietypowa operacja (np. rootowanie, instalacja nieoficjalnego oprogramowania)?
    Nie.
  • REKLAMA
  • #2 21803147
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1430
    Radykalnie - zmieniając telefon. Nie wiem, który to Y5 II, ale czasy świetności ma za sobą. Zgrać dane i przerzucić na inny telefon. W tym albo żywota dokonuje pamięć, albo ekran. Naprawa jednego lub drugiego wg mnie ekonomicznie nie zasadna.
  • #3 21803192
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 749
    Wygląda na pamięć na wykończeniu ale nie mniej jednak wykonaj jeszcze reset do ustawień fabrycznych.. s
    Skopiuj przed dane. A najlepsze rozwiązanie to zmienić telefon.. Powoli nie domaga. Tak jak napisał kolega wyżej.
REKLAMA