logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Funbox 2.0 nie widzi dysku SEAGATE SRD0NF1 (2TB) po formacie NTFS

superbus 10 Sie 2017 20:35 2694 3
REKLAMA
  • #1 16635376
    superbus
    Poziom 1  
    Witam serdecznie,

Jestem posiadaczem routera Funbox 2.0 oraz dysku zewnętrznego SEAGATE SRD0NF1 (2TB) ze złączem USB 3.0. Zaraz po zakupie podłączyłem dysk do routera i był normalnie widziany w sieci domowej przez wszystkie komputery. Na dysku była jedna partycja.
    Problemy zaczęły się kiedy podłączyłem u teścia dysk do dekodera Orange TV (Samsung, modelu nie pamiętam). Dekoder zapytał czy sformatować dysk. Jako, że chciałem nagrać Grę o Tron a na dysku nie było nic ważnego - zgodziłem się.
    Po sformatowaniu dysk był widziany tylko przez dekoder. Przez komputery (Windows 7 i 10) i router już nie.
    Przy użyciu narzędzia Seagate DiskWizard usunąłem istniejącą partycję i utworzyłem nową, z formatem NTFS. Dysk działa teraz bez problemów podłączany do komputerów, natomiast Funbox go nie widzi a co za tym idzie nie widać go w sieci.
    Proszę o podpowiedź, co powinienem zrobić, żeby dysk zaczął współpracować z routerem?
  • REKLAMA
  • #2 16647225
    makosuu
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 369
    A czy funbox obsługuje NTFS?
  • REKLAMA
  • #3 16647260
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    Nie nie obsługuje.
  • #4 16647262
    makosuu
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 369
    Zatem trzeba sformatować dysk do formatu obsługiwanego przez Funbox.
REKLAMA