logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

- Touchpad - nie działa przeciąganie tekstu i podwójne kliknięcie

maillo93 11 Sie 2017 11:55 7485 10
REKLAMA
  • #1 16636210
    maillo93
    Poziom 7  
    Ocena: 44
    Laptop lenovo, system win10, touchpad Elan smart pad, wersja elan touchpad 11.4.96.1_x64_whql

Problem przedstawia się następująco: Mam problemy gdy chcę np. zaznaczyć jakiś tekst przez dwukrotne kliknięcie touchpadem i przenieść go do karty obok celem wyszukania, mam problem z dwukrotnym kliknięciem na ikonę celem jej przeniesienia lub dwukrotnym kliknięciem na jakieś okno celem jego przesunięcia. Jeśli użyję lewego przycisku pod touchpadem -zawsze wszystko gra. Kiedy chcę to zrobić przez dwukrotne kliknięcie touchpada - udaje się tylko czasem.

Jestem przyzwyczajony do robienia tego jedną ręką i samą płytką touchpada. Porównałem ustawienia z moim poprzednim laptopem gdzie działało to bez problemów i są takie same.

Cóż możecie mi w takiej sytuacji poradzić?
  • REKLAMA
  • #2 16636251
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1846
    Jeśli nie pomaga instalacja sterowników dedykowanych dla tego pada to pozostaje wymiana na nowy.
    Jaki to model Lenovo?
  • REKLAMA
  • #3 16636257
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 16636266
    maillo93
    Poziom 7  
    Lenovo v310 kupiony kilka dni temu, tak od początku tak jest. W zakładce elan, kliknąłem aktualizacja sterowników i są aktualne.

Stuknij aby kliknąć - gdzie jest ta opcja? Bo nie wiem czy się rozumiemy, kilknięcie pojedyncze działa bez zarzutu, chodzi o kliknięcie podwójne, celem przeniesienia tekstu np.
  • #5 16636285
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 16636376
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 16636435
    maillo93
    Poziom 7  
    przy zegarze mam strzałeczkę i w niej są ikony, głośniki, avast i jest też touchpad - po kliknięciu nań prawym przyciskiem są dwie opcje - moje ulubione ustawienia lub właściwości płytki dotykowej touchpad po kliknięciu przekierowuje mnie do właściwości: mysz, do zakładki sterownika touchpada elan
  • REKLAMA
  • #9 16636442
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik laptopa Lenovo z systemem Windows 10 i touchpadem Elan zgłasza problemy z funkcją podwójnego kliknięcia, która nie działa poprawnie przy przenoszeniu tekstu lub ikon. Mimo że pojedyncze kliknięcie działa bez zarzutu, podwójne kliknięcie jest sporadyczne. Użytkownik porównuje ustawienia z poprzednim laptopem, gdzie funkcja ta działała bez problemów. W odpowiedziach sugerowane są aktualizacje sterowników oraz sprawdzenie opcji "stuknij, aby kliknąć", jednak użytkownik nie może jej znaleźć. Wskazówki dotyczące lokalizacji ustawień touchpada oraz prośby o zrzuty ekranu z ustawieniami są również obecne w dyskusji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA