logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Photo Blocker z telezakupów - Czy to naprawdę działa?

jacol11 03 Sie 2005 07:30 9817 10
REKLAMA
  • #1 1702144
    jacol11
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Ogladałem reklamę tego sprayu i ciekaw jestem czy warto wydać na to pieniądze.

Jest ktoś kto juz to testował? Jak to działa? Czy to działa? Jakie jest trwałe i wogule z czym to sie je :) Czekam na opinie.
  • REKLAMA
  • #2 1702394
    Tommy82
    Poziom 41  
    Ocena: 1074
    kiedys u kumpla pod domem experymentowalismy troszke z lakierem do wlosow i cyfrowka ale na czarnych tablicach to kicha absolutna na bialych
    w dzien tez kicha (bez lampy nie ma szams a w dzien chyba nie blyskaja jak foty robia)
    w nocy przy odpowiednim kacie tablica wychodzila biala w calosci ale w sumie tez kicha bo nie wiedomo jaki tam jest aparat i jaka mocna lampa i jaki czas naswietlania i jeszcze kilku szczegolow wiec doszlismy do wniosku ze to w sumie kicha jest a efekty jakie to daje sa na tyle mizerne ze nie nalezy na tym polegac
    Za to wydaje mi sie ze mozna by na tablice rejestracyjna i na nalepe przylepic jakiegos liscia (jakis policjant to kiedys w tv zalecal) bo w sumie jesli nie bedzie jednego nr`a to nawet jak cie znajda to ci nie udowodniom ze to bylo twoje auto (jeszcze szyba powinna byc jakas odblaskowa zeby nie bylo mordki widac) ale zawsze mozna powiedziec ze to kolo tylko podobny albo ze sie w tedy bylo u tesciowej w parzymiechach.
    Co o tym myslicie ??
    Moze ktos umiescic taka fotke z radaru??
  • REKLAMA
  • #3 1704462
    Karol 1
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    He he bardzo mi się podoba to że byłem u teściowej....jak to określił Tommy82.. na parzymiechach..- qrde co to jest?? bo ja do swojej raz od święta chodziłem i tylko wtedy jak się nie dało tych świąmt przełożyć... Ale do sprawy: te wszystkie fotoblokery to pic na wode, fotomontaż.... większość radar·ów wykonujących zdjecia to naświetlanie w podczerwieni... niestety jak narazie brak takiego "lakieru do włosów" który by na zdjeciu spowodował nieczytelność... taaa może by pogadać z kimś w nasa.. pewnie jakiś bezbarwny nie przpuszczający IR i jeszcze w dodatku widzialnej częśći odbicie powodujący by mieli i nam udostępnili...:) jak narazie trzeba jeździć z głową a nie z aaaautomatycznym pilotem i w czasie przyszłym-krótkim-granitowym nagrobkiem,,,, a tak na marginesie to w naszym mieście ostatnio chyba taki jeden "zły radar se zrobił fotkę kogoś bardzo nerwowego, a że miał ten ktoś llinkę holowniczą to se go przeholował gdzieś... i tylko PAL został taki smętny po radarze.... pogłoski mówią że to był policmajster po cywilu... ale to tylko pogłoski....
  • #4 1705152
    Tommy82
    Poziom 41  
    Ocena: 1074
    Parzymiechy Dolne to taka wirtualna (chyba) miejscowosc bedaca synonimem za.....pia
  • REKLAMA
  • #5 1705292
    Jack1973
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Totalna ściema z tym fotoblokerem szwagier kupił (jeżdzi po kraju zawodowo) po mimo stosowania :) :) dostał wezwanie na komende a tam czekała na niego fotki i 300 do zapłaty nie wspomne już o punktach :(
  • #6 1705743
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 136
    Ja patrzę na ten temat... jak tu będą się pokazywać posty ze sposobami obchodzenia prawa to pkt 1 regulaminu i kosz

PS zaraz pewnie pokaże się temat "Czego się nałykać żeby przy 2,5 promila oszukać alkomat"
  • #7 1706155
    jacol11
    Poziom 12  
    kosmita napisał:
    Ja patrzę na ten temat... jak tu będą się pokazywać posty ze sposobami obchodzenia prawa...

Jak widzisz nigdzie po drodze nie prosilem o podanie jakiegokolwiek sposobu na obchodzenie prawa. Umiem czytac (a nawet pisac) i wiem czego zabrania regulamin. Moj temat odnosi sie tylko i wylacznie do zapytania czy ten spray działa. Skoro sprzedaja go w sklepie to znaczy ze jest calkiem legalny i smialo mozna na jego temat pisac.
  • #8 1706185
    kosmita
    Ocena: 136
    Wiem o tym.. Magnesy neodymowe też można legalnie kupić, ale spróbujcie pisać o nich w kwesti oszczędności rachunków za energię elektryczną albo wodę to.. albo sposoby liczenia kodów radii samochodowych..... jeśli temat pójdzie dalej w tę stronę to będzie mocno śliski i odleci w niebyt. Nie ty będziesz się tłumaczył jak przyjdzie co do czego, tylko właściciel portalu i osoby odpowiedzialne, więc weź to pod uwagę.
  • REKLAMA
  • #9 1706378
    tomaszo
    Ocena: 100
    Jacol11 sie nie stresuje - sprobuje zrozumiec nasza troske o dalsze istnienie i czyste papiery (jesli jeszcze ktos ma czyste :D ).
  • #10 1706876
    jacol11
    Poziom 12  
    Droga komisjo moderatorska, nie stresuje sie, moje zapytanie bylo sformuowane bardzo precyzyjnie i jednoznacznie, a jezeli dyskusja zejdzie na inny temat to dlaczego topic ma byc closed? Nie mozna poprostu zrobic porzadku z osobami ktore regulamin narusza?

A tak na margineste moe wrocimy do tego co nam wciskaja Gulczas z Arrisem??
  • #11 2542552
    Tetraktis
    Poziom 1  
    kosmita napisał:
    Wiem o tym.. Magnesy neodymowe też można legalnie kupić, ale spróbujcie pisać o nich w kwesti oszczędności rachunków za energię elektryczną albo wodę to.. albo sposoby liczenia kodów radii samochodowych..... jeśli temat pójdzie dalej w tę stronę to będzie mocno śliski i odleci w niebyt. Nie ty będziesz się tłumaczył jak przyjdzie co do czego, tylko właściciel portalu i osoby odpowiedzialne, więc weź to pod uwagę.

Qrcze a czemu tam u Was to jakąś grotaską wali , ale dzięki za przypomnienie o magnesach , tych co są dostępne przez jedną ze słynnych stronek z aukcjiami.

A jeśli macie kłopoty z czytaniem kosmito i ty koluś to się za czyszczenie nosków weście a nie za pouczanie co można a czego nie, siii bo jak na teraz sami nadwyrężacie zasady , robicie głupkowate uwagi i podpowiadacie jak i gdzie szukać sposobu na kradzież np. wody czy prądu
    ( czy napisałem że nakłaniasz? prawda ,że nie ;)

Pozdrowionka z dala od uśmiechniętej pl
    jaki lepper taki

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy skuteczności sprayu Photo Blocker reklamowanego w telezakupach, mającego na celu uniemożliwienie odczytu tablic rejestracyjnych przez fotoradary. Użytkownicy wskazują, że próby z lakierem do włosów lub podobnymi preparatami na czarnych i białych tablicach rejestracyjnych dają słabe lub żadne efekty, zwłaszcza w warunkach dziennych bez lampy błyskowej. Fotoradary wykorzystują naświetlanie w podczerwieni, na które obecne preparaty nie mają wpływu. Jeden z uczestników relacjonuje, że mimo stosowania Photo Blockera, jego znajomy otrzymał mandat wraz ze zdjęciem i punktami karnymi, co potwierdza nieskuteczność produktu. W dyskusji pojawiły się także uwagi dotyczące legalności i regulaminu forum, podkreślające, że temat dotyczy wyłącznie oceny działania sprayu, a nie sposobów obchodzenia prawa. Ogólnie panuje opinia, że Photo Blocker to marketingowy mit, a skuteczną ochroną jest ostrożna jazda i unikanie wykroczeń.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA