logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić zestawy do majsterkowania i konstrukcji dla dzieci?

m_wojcik 03 Sie 2005 08:57 1545 5
REKLAMA
  • #1 1702255
    m_wojcik
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    Witam, nie jestem pewien, czy temat nie byl juz poruszany (nie znalazlem) ale mysle, ze warto o tym podyskutowac: gdzie kupic dla swoich pociech zestawy do majsterkowania czy tez konstrukcji mechanicznych a zwlaszcza elektrycznych - chcialbym moim synkom "zaszczepic" pasje tworcza i zamilowanie do techniki. Zwiedzilem troche sklepow i mam wrazenie, ze ktos probuje chyba wychowac pokolenie odtworcow czy tez bezmyslnych konsumentow... nigdzie nie ma takich zestawow ktore ja jeszcze doskonale pamietam i Wy pewno tez ze swojego dziecinstwa.
    Stad moje pytanie: czy ktos wie gdzie mozna kupic jakies SENSOWNE zestawy do tworczego kombinowania, typu bateryjka i zaroweczka, przelacznik itp.
    Dzieki z gory!
  • REKLAMA
  • #2 1702372
    Elektrooonik
    Poziom 29  
    Ocena: 83
    Swego czasu były dostępne w AVT zestawy edukacyjne TOK, z pomocą których można było zbudować wiele interesujących układów elektronicznych, niestety nie wiem gdzie w tej chwili można to kupić w Polsce.

Jeśli już nie bedzie mozna nic kupic mozna spróbowac zbudowac taki zestaw samemu :)
  • REKLAMA
  • #3 1702868
    m_wojcik
    Poziom 25  
    Wlasnie tu jest problem, tez sie zastanawialem nad taka deseczka z polaczeniami i roznymi elementami - ale czemu nie ma tego w normalnych sklepach?! Denerwuje mnie ilosc glupich zabawek, w kategorii edukacyjne masz tylko play-doh ale to tez nie to o co chodzi. Naprawde uwazam ze to jest skandal - zabawki typu instrumenty muzyczne sa dostepne w zasadzie bez problemu, do nauki jezykow wybor tez bezproblemowy... a technicznych (np. takie enerdowskie "constructory" - kto to jeszcze pamieta!) w ogole teraz nie ma! Sprawdzalem oferty jakichs hurtowni i jest zupelna posucha.
    Naprawde uwazam i byc moze wiecej osob tez sie ze mna zgodzi, ze byloby super kupic dziecku jakies zestawy do majsterkowania czy wymyslania sensownych konstrukcji a nie LEGO z jednym pojazdem do zlozenia.
  • REKLAMA
  • #4 1703163
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Ja już dawno nie widziałem takich zestawów w sklepie, jedyne co można dostać to gotowe KITy, byc może AVT ma w swojej ofercie coś do EdW, tam byly zestawy w stylu "jak to działa", ale dotyczyły określonych elementów a nie zestawu projektów do zbudowania.
  • REKLAMA
  • #5 1703415
    m_wojcik
    Poziom 25  
    No to moze chociaz ktos ma jakies fotki jak to wygladalo i co zawieralo? Taki prosty zestaw z przelacznikow i zarowek to chyba bede w stanie zmontowac.
    Moze ktos ma jakis pomysl, albo doswiadczenie?
    Wyglada na to, ze trzeba cos samemu wykombinowac...
  • #6 1703458
    Elektrooonik
    Poziom 29  
    Ocena: 83
    m_wojcik napisał:
    No to moze chociaz ktos ma jakies fotki jak to wygladalo i co zawieralo? T

W załączniku fotka ze starej ofert AVT, nie wiem gdzie teraz można kupić te zestawy ale podobno są fajne.
    Załączniki:
    • zestawy_tok.jpg (3.27 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA