Witam, niedługo monter przyjdzie podłączać internet 250Mb/s z INEA... Potrzebuję router (jeśli usługodawca oferuje dzierżawę to nie jestem zainteresowany) który obsłuży prędkość 250Mb/50Mb (może być z zapasem do 300Mb/s) poprzednio posiadałem TP-Link TL-WDR4300 ale zostawiłem go rodzicom
Pytanie, czy jest jakiś dobry model najlepiej TP-Link'a który obsłuży dany internet? Myślę, że mniej więcej 300 zł za router będzie odpowiednią kwotą. Zależy mi na nowszych modelach.
Zacznę od szkicu swoich potrzeb:
- Złącza 10/ 100 / 1000 Mbps
- Tryb Router WiFi, Switch, Bridge
- interfejs USB (1, 2) do obsługi zewnętrznych nośników + ewentualna możliwość podłączenia drukarki.
- Częstotliwość 2,4 GHz /5 GHz, dual band.
- Cenię gdy router ma możliwość wyłączenia WI-FI przyciskiem
Do niego będą podłączone 2 komputery stacjonarne LAN'em i Smart TV też kabel (zależy mi na 4 portach LAN w routerze).
Internet będzie wykorzystywany do uploadowania treści, streamowania, grania, przeglądania i to prawdopodobnie w jednym czasie.
Generalnie zależy mi na tym, żeby router wycisnął z łącza jak najwięcej się da (najlepiej 250Mb/s ofc)
Zacznę od szkicu swoich potrzeb:
- Złącza 10/ 100 / 1000 Mbps
- Tryb Router WiFi, Switch, Bridge
- interfejs USB (1, 2) do obsługi zewnętrznych nośników + ewentualna możliwość podłączenia drukarki.
- Częstotliwość 2,4 GHz /5 GHz, dual band.
- Cenię gdy router ma możliwość wyłączenia WI-FI przyciskiem
Do niego będą podłączone 2 komputery stacjonarne LAN'em i Smart TV też kabel (zależy mi na 4 portach LAN w routerze).
Internet będzie wykorzystywany do uploadowania treści, streamowania, grania, przeglądania i to prawdopodobnie w jednym czasie.
Generalnie zależy mi na tym, żeby router wycisnął z łącza jak najwięcej się da (najlepiej 250Mb/s ofc)