logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung UE46D6000 - połowa obrazu, pasy na ekranie, naprawa taśmy t-con

skrzyniu 18 Sie 2017 20:49 1746 3
REKLAMA
  • #1 16649567
    skrzyniu
    Poziom 15  
    Ocena: 67
    Mam tv jak w temacie. Przy podłączonych obu taśmach t-com - matryca pasy na całości ekranu bez treści. Po wypięciu lewej taśmy prawa strona wyświetla idealny obraz.

Wiem że za chwilę mnie skrytykujecie ale kiedyś oglądałem na YT jak koleś podłożył cienki pasek papiery pod taśmę w t-con i obraz się pokazał ;-)

Więc stwierdziłem a co mi tam i zrobie podobnie. Trochę było zabawy i przesuwanie tego paska papieru w złączce i udało się że cała matryca się pięknie zaświeciła. Tylko cieniutki pasek wiekości włosa pozostał na "uszkodzonej" części.

Pytanie. Czy takie uszkodzenie jest naprawialne ? Jesli tak to gdzie szukać i co mierzyć.

Czy z tym papierkiem taka matryca może normalnie chodzić czy coś dalej przez to może się posypać ?

Z góry dziękuje za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 16650267
    Levis82
    Poziom 13  
    Ocena: 42
    A możesz powiedzieć czy ten papier podłożyłeś w celu docisku taśmy w złączu czy aby którąś z ścieżek odłączyć?
  • REKLAMA
  • #3 16650650
    skrzyniu
    Poziom 15  
    Aby odłączyć.
  • #4 16659738
    skrzyniu
    Poziom 15  
    Nikt nie doradzi czy ewentualne zwarcie zazwyczaj jest na matrycy czy na listwach przy niej skoro po "odcieciu" sciezki pokazuje sie caly obraz a nie polowa.
REKLAMA