logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Spłuczka Geberit - regulacja siły wylotu wody

miszelos 19 Sie 2017 01:47 98682 9
REKLAMA
  • #1 16650021
    miszelos
    Poziom 14  
    Ocena: 132
    Posiadam stelaż podtynkowy Geberit i problem jest taki, że podczas spłukiwania woda nie obmywa przedniej części
    miski. Tak jak by siła wylotu wody była zbyt mała. Czy jest możliwość zwiększenia siły wyrzutu wody ze spłuczki?
    Na zbiorniczku mam oznaczenie: 111.320.00.1 i dalej: 01.14.01.04-2.3-KIWA

Miska Koło seria Ego bez kołnierza.
  • REKLAMA
  • #2 16650076
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 16650141
    miszelos
    Poziom 14  
    Wydaje mi się, że od początku. Mieszkanie kupiliśmy od poprzednich właścicieli. Nie zwracałem na to specjalnie uwagi bo wcześniej mieliśmy miskę z kołnierzem też Koło Serii Ego. teraz po wymianie na bez kołnierza taka przypadłość się objawiła.
    Może sam zawór spustowy nie otwiera się w całości i stąd zbyt mały wyrzut?
    Nie mam pojęcia o co może chodzić.
    Miski już chyba nie uda mi się zwrócić . Nie zakładam że jest źle wyprofilowana...
  • REKLAMA
  • #4 16650204
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 16650305
    miszelos
    Poziom 14  
    Właśnie nie bardzo wiem jak to wszystko wybebeszyć. Boję się ruszyć żeby czegoś nie uszkodzić albo potem złożyć do kupy.
    Ogólnie spłuczka pracuje od 2004 roku. Jest tam trochę syfu na komponentach.
    Myślałem, żeby całość wymienić na nowe ale nie wiem jak się do tego zabrać...
  • #6 16650363
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 16650373
    miszelos
    Poziom 14  
    Wszystko ok, tylko nie mam pewności czy to coś mi pomoże. Może po prostu z tych spłuczek
    woda tak słabo leci bo nie sądzę, żeby zawór miał możliwość regulacji ciśnienia wypuszczania wody. Działa na zasadzie otwarty - zamknięty. Chyba, że się mylę.
  • #8 17914613
    Jaapko
    Poziom 11  
    Ocena: 30
    Odkopię temat, bo może komuś się przyda. Mam nowy zestaw podtynkowy geberit i miskę ustępową bez kołnierza koło. Woda również nie dolatywała do przodu muszli. Okazało się, że w misce, w miejscu gdzie wlatuje woda jest plastikowy wkład, który pomaga rozprowadzić wodę wewnątrz miski na prawo i lewo. Wnętrze miski zostało źle odlane, przez co wkład nie mógł dokładnie wpasować się na swoje miejsce i blokował przepływ wody. Wyciągnąłem go całkowicie i woda pięknie opływa całą muszlę z dużą siłą. Gdyby komuś za mocno leciało i woda chlapała, to trzeba kombinować z plastikiem, który został wyjęty.
  • REKLAMA
  • #9 19024412
    tatanka1972
    Poziom 1  
    Ocena: 61
    Witam
    Mam podobny problem z miską Koła .Niestety została już zamontowana . Jak wyjąć ten nieszczęsny plastyk bez rujnowania łazienki. Proszę o pomoc . Andrzej
  • #10 21038190
    damiancomperlik
    Poziom 1  
    Ocena: 9
    Jak wymienić ten plastik

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z regulacją siły wylotu wody w stelażu podtynkowym Geberit, który nie obmywa przedniej części miski Koło serii Ego bez kołnierza. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może wynikać z niewłaściwego działania zaworu spustowego lub z zanieczyszczeń wewnątrz spłuczki. Wskazówki dotyczące demontażu spłuczki oraz wymiany uszczelek są podawane, a jeden z użytkowników dzieli się doświadczeniem, że w jego przypadku problem z przepływem wody wynikał z błędnie zamontowanego wkładu w muszli. Użytkownicy wymieniają również obawy dotyczące demontażu elementów bez uszkodzenia łazienki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA