logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Spłuczka Geberit - leci mało wody lub się blokuje i leci ciągle

IS2112is 05 Lip 2022 18:46 4479 3
REKLAMA
  • #1 20089373
    IS2112is
    Poziom 2  
    Dzień dobry, mamy problem ze źle działającą spłuczką Geberit. Geberit został zamontowany przed ekipę remontową niedawno, w jednej z ubikacji działa ona źle - albo leci mało wody po wciśnięciu przycisku, albo leci woda ciągiem i nie chce się zatrzymać, dzyndzel pod przyciskiem sam przeskakuje do góry, trzeba zdejmować przyciski i przestawiać dzyndzel ręcznie żeby nie leciała. Często też słychać takie pstryknięcie pod przyciskiem. Po próbach regulacji spłuczka działa poprawnie raz czy dwa i kolejnym razem po wciśnięciu znów zaczyna działać źle. Czy można coś z tym zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 20089714
    bratHanki
    Poziom 39  
    Ocena: 1413
    Masz 2 jednakowe spłuczki to porównaj co w tej wadliwie działającej jest zrobione inaczej i popraw. Może FACHOWCY coś ułamali?
  • REKLAMA
  • #3 20090123
    kemot55
    Poziom 31  
    Ocena: 147
    Ja mam ten wynalazek i od 16 lat nie dotknąłem mechanizmu (oprócz czyszczenia przycisku). Ale mechanizm można łatwo wyciągnąć i rzeczywiście porównać z działającym. Może po prostu źle złożone, albo "fahofcy" połamali coś albo zamontowali podróbkę Geb.
REKLAMA