logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HTC Desire 620 pęknięty ekran - Wyświetlacz, ekran, szybka HTC Desire 620

FajaFajaFaja 20 Sie 2017 16:11 1401 3
REKLAMA
  • #1 16652699
    FajaFajaFaja
    Poziom 7  
    Witam.
    Spotkała mnie przykra sytuacja. Jakiś czas temu w wyniku upadku pękła mi szybka w moim HTC Desire 620. Oprócz pęknięcia przez cały telefon nic się więcej nie stało i komórka dalej pracowała jak należy. Niestety wczoraj jakiś znajomy miał mój tel i prawdopodobnie mu spadł lub mocno docisnął ekran w miejscu gdzie było rozgałęzienie pęknieć jeśli można to tak nazwać. W wyniku tego cała prawda strona wyświetlacza przestała działać, dziwnie wyskoczyły pixele, nie wiem nawet jak to fachowo opisać. Dotyk działa w tych miejscach ale nie wiem co tam się znajduje. Myślę że muszę wymienić cały wyświetlacz z szybką i chyba dotykiem prawda? Coś tam widziałem jakieś zestawy do wymiany na Allegro w cenach 80-100zł. Można na tym polegać? Wysyłając telefon do serwisu prawdopodobnie sporo bym się wykosztował przy takiej naprawie bo ponoć HTCki są sklejane. Też Chciałbym wiedzieć o co z tym chodzi i czy mogę przeprowadzić taką operację własnoręcznie.
    Z góry dziękuję z odpowiedź :)HTC Desire 620 pęknięty ekran - Wyświetlacz, ekran, szybka HTC Desire 620 HTC Desire 620 pęknięty ekran - Wyświetlacz, ekran, szybka HTC Desire 620
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16652865
    dawidsonki
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    FajaFajaFaja napisał:
    Myślę że muszę wymienić cały wyświetlacz z szybką i chyba dotykiem prawda?

Dobrze myślisz.

FajaFajaFaja napisał:
    Coś tam widziałem jakieś zestawy do wymiany na Allegro w cenach 80-100zł. Można na tym polegać?

Sam wymieniałem używając takich zestawów, ale czy wiesz jak to zrobić ? Ekran trzeba mieć czym podgrzać aby zmiękczyć klej itp, jak nie wiesz jak taką wymianę trzeba przeprowadzić to możesz narobić tylko więcej szkód , sprawdź filmy z wymiany ekranów.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16655306
    gruktel

Poziom 32  
    Ocena: 309
    W tym modelu lcd i dotyk to dwa elementy jeśli masz zdolności manualne to sam wymienisz, z częściami z allegro bywa różnie raz działają raz nie loteria jak będziesz miał problemy na youtube masz filmy jak rozebrać.
    Konto firmowe:
    GRUK Krystian Grudzień
    Chwałki 46, Sandomierz, 27-600
  • #4 16656384
    FajaFajaFaja
    Poziom 7  
    Dzięki wielkie. Raczej sprawdzę okoliczne serwisy bo nigdy się tym nie zajmowałem a faktycznie nie chce nic zepsuć.
REKLAMA