logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć inny wyłącznik do piły ukosowej?

jac22 20 Sie 2017 22:29 3309 3
REKLAMA
  • #1 16653546
    jac22
    Poziom 7  
    Witam

W sobotę zepsuł mi się wyłącznik, trudno dostać taki od ręki, a potrzebuję uruchomić maszynę. W środku wyłącznika nie widać, które zapadki były łączone ponieważ wszystko się stopiło razem. Chcę na razie podłączyć standardowy wyłącznik od piły łańcuchowej. Które przewody mają się połączyć żeby poprawnie uruchomiła się piła? Według schematu wszystkie przewody 1, 2, 3 mają być połączone razem? Tak?
    Niżej zdjęcia:

Jak podłączyć inny wyłącznik do piły ukosowej?Jak podłączyć inny wyłącznik do piły ukosowej?Jak podłączyć inny wyłącznik do piły ukosowej?
  • REKLAMA
  • #2 16655132
    wojtek 9007
    Poziom 40  
    Ocena: 845
    Witam - rysunek na obudowie wyłącznika pokazuje że przy wciśniętym przycisku
    styki 2 i 3 są ze sobą połączone oraz środkowy ( prawdopodobnie 1 ) .
    Z obudowy silnika wychodzą cztery przewody - co to są za przewody ( czarny jest od kondensatora masa na stojan ) a te trzy niebieskie proponował bym sprawdzić .
  • REKLAMA
  • #3 16656405
    jac22
    Poziom 7  
    znalazłem taki wyłącznik "parametry Techniczne AC 250 V, 4 (6), 125 V 12 (12)" więc chyba nie mogę takiego zastosować? Oryginalny ma 250V 12A
REKLAMA